Parkeerboete in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn bestaan twee soorten parkeerboetes: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Alphen aan den Rijn.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Alphen aan den Rijn?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Alphen aan den Rijn?

De hoogte van de boetes voor verkeerd parkeren kan verschillen. Voor het parkeren zonder parkeerschijf is bijvoorbeeld een boete van € 119,00 verschuldigd. Voor het parkeren op een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (R402c) is de boete echter maar liefst € 359,00. Er zit dus een behoorlijk verschil tussen de hoogtes van de boetes waarvoor je bezwaar kan indienen in Alphen aan den Rijn.

In 2023 bedragen de kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld € 51,09 in Alphen aan den Rijn. Daar bovenop moet je ook nog de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Alphen aan den Rijn is dat in 2023 € 2,50.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Alphen aan den Rijn?

Boetes voor verkeerd parkeren, zoals binnen een parkeerverbodszone, worden verstuurd door het CJIB. Vaak ontvang je deze boetes enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. De boete staat meestal al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (als de auto op jouw naam staat).

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je (vaak binnen een week) per brief van het bedrijf Parkeerservice. Dit is de instantie die namens de gemeente Alphen aan den Rijn de boetes voor te weinig parkeergeld oplegt.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Alphen aan den Rijn

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Alphen aan den Rijn, bijvoorbeeld een boete na het invullen van een verkeerd kenteken, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar maken in Alphen aan den Rijn.

Als het een boete van de gemeente Alphen aan den Rijn betreft, dien je het bezwaar in bij Parkeerservice. Bij een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) kun je bezwaar maken (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

bezwaar parkeerboete alphen aan den rijn

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Bij parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat er namelijk vaak iets mis. Onze juristen weten dan ook vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven.

Het bezwaar kan bijvoorbeeld slagen als je:

  • aan het laden en lossen was;
  • onderweg was naar de parkeerautomaat;
  • wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
  • geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Alphen aan den Rijn is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar indienen door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen voor een parkeerboete in Alphen aan den Rijn kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. Wist je dat bezwaar maken voor een parkeerboete in Amsterdam het meest gebeurd. In sommige zaken gaan onze juristen zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles op gebied van bezwaar tegen verkeersboetes. Ook op andere plekken, zoals bezwaar indienen in gemeente Rotterdam voor parkeerboetes, staan we voor je klaar. 

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete in Alphen aan den Rijn en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Bij parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat er namelijk vaak iets mis. Onze juristen weten dan ook vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven. Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Alphen aan den Rijn is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Ja, je kunt in termijnen betalen als je een parkeerboete hebt ontvangen in Alphen aan den Rijn. Dit kun je regelen via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), dat verantwoordelijk is voor de inning van de boetes. Op de website van het CJIB kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden voor gespreide betaling.

Als je je parkeerboete in Alphen aan den Rijn niet op tijd betaalt, kan het CJIB verschillende maatregelen nemen om het bedrag alsnog te innen. Zo kan het CJIB bijvoorbeeld beslag leggen op je bankrekening of loon, of de deurwaarder inschakelen. Daarnaast kan het CJIB de boete verhogen met administratiekosten en rente.

Een parkeerboete en een naheffingsaanslag lijken op elkaar, maar er is wel een belangrijk verschil. Een parkeerboete wordt opgelegd als je bijvoorbeeld te weinig parkeergeld hebt betaald of op een gehandicaptenparkeerplaats hebt geparkeerd zonder de juiste vergunning. Een naheffingsaanslag wordt opgelegd als je helemaal geen parkeergeld hebt betaald in een gebied waar dat wel verplicht is. De hoogte van de naheffingsaanslag kan verschillen per gemeente. In Alphen aan den Rijn bedragen de kosten voor een naheffingsaanslag in 2023 € 61,59.

 

Jouw voordelen