Parkeerboete in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn bestaan twee soorten parkeerboetes: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Alphen aan den Rijn.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Alphen aan den Rijn?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Alphen aan den Rijn?

De hoogte van de boetes voor verkeerd parkeren kan verschillen. Voor het parkeren zonder parkeerschijf is bijvoorbeeld een boete van € 119,00 verschuldigd. Voor het parkeren op een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (R402c) is de boete echter maar liefst € 359,00. Er zit dus een behoorlijk verschil tussen de hoogtes van de boetes waarvoor je bezwaar kan indienen in Alphen aan den Rijn.

In 2023 bedragen de kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld € 51,09 in Alphen aan den Rijn. Daar bovenop moet je ook nog de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Alphen aan den Rijn is dat in 2023 € 2,50.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Alphen aan den Rijn?

Boetes voor verkeerd parkeren, zoals binnen een parkeerverbodszone, worden verstuurd door het CJIB. Vaak ontvang je deze boetes enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. De boete staat meestal al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (als de auto op jouw naam staat).

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je (vaak binnen een week) per brief van het bedrijf Parkeerservice. Dit is de instantie die namens de gemeente Alphen aan den Rijn de boetes voor te weinig parkeergeld oplegt.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Alphen aan den Rijn

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Alphen aan den Rijn, bijvoorbeeld een boete na het invullen van een verkeerd kenteken, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar maken in Alphen aan den Rijn.

Als het een boete van de gemeente Alphen aan den Rijn betreft, dien je het bezwaar in bij Parkeerservice. Bij een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) kun je bezwaar maken (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

bezwaar parkeerboete alphen aan den rijn

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Bij parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat er namelijk vaak iets mis. Onze juristen weten dan ook vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven.

Het bezwaar kan bijvoorbeeld slagen als je:

  • aan het laden en lossen was;
  • onderweg was naar de parkeerautomaat;
  • wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
  • geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Alphen aan den Rijn is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar indienen door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen voor een parkeerboete in Alphen aan den Rijn kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. Wist je dat bezwaar maken voor een parkeerboete in Amsterdam het meest gebeurd. In sommige zaken gaan onze juristen zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles op gebied van bezwaar tegen verkeersboetes. Ook op andere plekken, zoals bezwaar indienen in gemeente Rotterdam voor parkeerboetes, staan we voor je klaar. 

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete in Alphen aan den Rijn en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Quinten Boosje
Quinten Boosje
2023-11-14
Een naar mijn mening onterechte boete hier ingediend. Heel simpel, kostte mij 2 minuten. Aantal weken later bericht dat de gemeente mijn boete heeft vernietigd 🥳 Jullie zijn meer dan geweldig, ik wil 6 sterren geven
Derk Bruintjes
Derk Bruintjes
2023-11-14
Mijn parkeerboete is met succes aangevochten bij de kantonrechter, de zaak was zo sterk dat de gemeente de boete heeft ingetrokken. Het heeft wel lang geduurd, van oktober 2022, tot november 2023, in de tussentijds geen update oid mogen ontvangen waardoor ik eigenlijk de moed al opgegeven had.
Angelika Luszczyk
Angelika Luszczyk
2023-11-13
Ze hebben mijn zaak eerlijk afgehandeld, ik raad het aan, ik ben zeer tevreden
Jeremy van der Staaij
Jeremy van der Staaij
2023-11-07
Via mijn vrouw (een oud collega van Indy) ben ik in contact gekomen met Indy. Het indienen via de website neemt slechts enkele minuten in beslag en de gehele afhandeling is gedaan zonder dat ik daar verder omkijken naar gehad heb! Ik raad het iedereen aan die een discutabele verkeersboete heeft ontvangen! Hartelijk dank! Je hebt ons mooi een (onterechte) boete van ruim €400,- bespaard!
Janny Haijema
Janny Haijema
2023-11-07
Prima organisatie! Verwerkt alle door jou aangeleverde spullen goed. Bij vragen of contact krijg je snel antwoord!
M Hababa
M Hababa
2023-11-06
Snel geregeld beste van de beste

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Bij parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat er namelijk vaak iets mis. Onze juristen weten dan ook vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven. Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Alphen aan den Rijn is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Ja, je kunt in termijnen betalen als je een parkeerboete hebt ontvangen in Alphen aan den Rijn. Dit kun je regelen via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), dat verantwoordelijk is voor de inning van de boetes. Op de website van het CJIB kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden voor gespreide betaling.

Als je je parkeerboete in Alphen aan den Rijn niet op tijd betaalt, kan het CJIB verschillende maatregelen nemen om het bedrag alsnog te innen. Zo kan het CJIB bijvoorbeeld beslag leggen op je bankrekening of loon, of de deurwaarder inschakelen. Daarnaast kan het CJIB de boete verhogen met administratiekosten en rente.

Een parkeerboete en een naheffingsaanslag lijken op elkaar, maar er is wel een belangrijk verschil. Een parkeerboete wordt opgelegd als je bijvoorbeeld te weinig parkeergeld hebt betaald of op een gehandicaptenparkeerplaats hebt geparkeerd zonder de juiste vergunning. Een naheffingsaanslag wordt opgelegd als je helemaal geen parkeergeld hebt betaald in een gebied waar dat wel verplicht is. De hoogte van de naheffingsaanslag kan verschillen per gemeente. In Alphen aan den Rijn bedragen de kosten voor een naheffingsaanslag in 2023 € 61,59.

 

Laat je boete door ons aanvechten!