Parkeerboete in Amsterdam

In Amsterdam bestaan twee soorten parkeerboetes: naheffingsaanslagen parkeerbelasting (voor het betalen van geen of te weinig parkeergeld) en parkeerboetes voor parkeerovertredingen (voor parkeren waar dat niet mag). Op deze pagina behandelen wij alle ins en outs over parkeerboetes in Amsterdam.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Amsterdam?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Amsterdam?

Boetes voor parkeren waar dat niet mag variëren in hoogte. Voor hinder veroorzaken door te parkeren (Feitcode R395) is de boete bijvoorbeeld € 159,00. De boete voor het parkeren op een gehandicapten parkeerplaats (R402b) is daarentegen maar liefst € 319,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld zijn in Amsterdam in 2022 € 66,50. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Amsterdam loopt dit uiteen van € 0,10 tot € 7,50.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Amsterdam?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld verstuurt de gemeente Amsterdam per post en ontvang je vaak enkele dagen nadat is geconstateerd dat je geen parkeergeld had betaald. 

Bezwaar indienen tegen een parkeerboete uit gemeente Amsterdam

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Amsterdam, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij de gemeente Amsterdam. Heb je een boete van het CJIB ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Rotterdam?

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken vrijwel altijd loont.

In 2019 werd er bij de gemeente Amsterdam 70.513 keer bezwaar ingesteld tegen een parkeerboete. 66% van deze bezwaren werd toegekend.

Het bezwaar kan onder meer slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– je geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Amsterdam is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Laat je boete door ons aanvechten!