Parkeerboete in Amsterdam

In Amsterdam bestaan twee soorten parkeerboetes: naheffingsaanslagen parkeerbelasting (voor het betalen van geen of te weinig parkeergeld) en parkeerboetes voor parkeerovertredingen (voor parkeren waar dat niet mag). Op deze pagina behandelen wij alle ins en outs over parkeerboetes in Amsterdam.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Amsterdam?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Amsterdam?

De hoogte van boetes voor onjuist parkeren in Amsterdam kan variëren:

Er bestaat dus aanzienlijk verschil in de hoogte van de boetes.

Voor het niet betalen van parkeergeld in Amsterdam in 2023 bedragen de kosten van een parkeerboete €72,90. Daar bovenop dien je ook het bedrag van een uur parkeergeld te betalen, variërend van €0,10 tot €7,50 in Amsterdam.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Amsterdam?

Boetes in Amsterdam voor het parkeren op verboden plaatsen, zoals na een e1 parkeerverbod bord, worden verzonden door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze parkeerboetes uit Amsterdam ontvang je meestal enkele weken na het constateren van de overtreding bij jou thuis. Vaak staat de boete al iets eerder vermeld in het Digitaal Loket van het CJIB.

De gemeente Amsterdam stuurt de naheffingsaanslag parkeerbelasting voor het onvoldoende betalen van parkeergeld per post. Je ontvangt deze parkeerboete uit Amsterdam doorgaans enkele dagen nadat is geconstateerd dat je geen parkeergeld hebt betaald.

Bezwaar indienen tegen een parkeerboete uit gemeente Amsterdam

Indien je het niet eens bent met een parkeerboete in Amsterdam, is het belangrijk om binnen zes weken na de datum van de boete bezwaar aan te tekenen. In het geval van een boete van de gemeente, zoals naheffingsaanslag parkeerbelasting in Amsterdam, dien je het bezwaar in bij de gemeente Amsterdam. Als je daarentegen een boete van het CJIB hebt ontvangen, kun je bezwaar maken (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Het indienen van bezwaar tegen een parkeerboete in Amsterdam is essentieel als je de boete wilt aanvechten. Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen om jouw standpunt kenbaar te maken en mogelijk de boete te laten herzien.

Bezwaar maken parkeerboete gemeente amsterdam

Wanneer heeft bezwaar maken voor een parkeerboete uit Amsterdam zin?

Uit onze ervaring blijkt dat het vrijwel altijd de moeite waard is om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Amsterdam.

In 2019 werden er bij de gemeente Amsterdam maar liefst 70.513 bezwaren ingediend tegen parkeerboetes. Van deze bezwaren werd maar liefst 66% gegrond verklaard.

Het indienen van een bezwaar kan succesvol zijn om verschillende redenen, zoals:

  • Je was bezig met laden en lossen van goederen.
  • Je was onderweg naar de parkeerautomaat om parkeergeld te betalen.
  • Je was niet verplicht om parkeergeld te betalen.

Bij parkeerovertredingen in Amsterdam waarvoor boetes worden uitgegeven door het CJIB, blijkt uit onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren succesvol is.

Gratis bezwaar door een gespecialiseerde jurist

Het maken van bezwaar tegen een parkeerboete in Amsterdam kan veel werk en tijd vergen. Maar maak je geen zorgen, want onze ervaren juristen staan klaar om je te helpen. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken vergelijkbaar met die van jou. In sommige gevallen gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw recht te behalen. Ondertussen hoef jij je nergens zorgen over te maken, want Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt alles voor jou op gebied van het indienen van bezwaar tegen verkeersboetes.

Volgens de wet is bepaald dat wanneer je bezwaar maakt tegen een parkeerboete in Amsterdam en blijkt dat de boete ten onrechte is opgelegd, de overheid verplicht is om de kosten voor een jurist te vergoeden. Als wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Als we niet winnen, brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Quinten Boosje
Quinten Boosje
2023-11-14
Een naar mijn mening onterechte boete hier ingediend. Heel simpel, kostte mij 2 minuten. Aantal weken later bericht dat de gemeente mijn boete heeft vernietigd 🥳 Jullie zijn meer dan geweldig, ik wil 6 sterren geven
Derk Bruintjes
Derk Bruintjes
2023-11-14
Mijn parkeerboete is met succes aangevochten bij de kantonrechter, de zaak was zo sterk dat de gemeente de boete heeft ingetrokken. Het heeft wel lang geduurd, van oktober 2022, tot november 2023, in de tussentijds geen update oid mogen ontvangen waardoor ik eigenlijk de moed al opgegeven had.
Angelika Luszczyk
Angelika Luszczyk
2023-11-13
Ze hebben mijn zaak eerlijk afgehandeld, ik raad het aan, ik ben zeer tevreden
Jeremy van der Staaij
Jeremy van der Staaij
2023-11-07
Via mijn vrouw (een oud collega van Indy) ben ik in contact gekomen met Indy. Het indienen via de website neemt slechts enkele minuten in beslag en de gehele afhandeling is gedaan zonder dat ik daar verder omkijken naar gehad heb! Ik raad het iedereen aan die een discutabele verkeersboete heeft ontvangen! Hartelijk dank! Je hebt ons mooi een (onterechte) boete van ruim €400,- bespaard!
Janny Haijema
Janny Haijema
2023-11-07
Prima organisatie! Verwerkt alle door jou aangeleverde spullen goed. Bij vragen of contact krijg je snel antwoord!
M Hababa
M Hababa
2023-11-06
Snel geregeld beste van de beste

Het indienen van een bezwaar tegen een parkeerboete in Amsterdam is gratis. Dit betekent dat je geen kosten hoeft te betalen voor het indienen van het bezwaarschrift. Wel is het belangrijk om op tijd bezwaar te maken, omdat je anders te maken kunt krijgen met verdere incassokosten.

De meest voorkomende redenen om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Amsterdam zijn bijvoorbeeld onduidelijke of ontbrekende parkeerborden, een niet goed functionerende parkeerautomaat, een geldige parkeervergunning die niet tijdig is aangevraagd of de boete is ten onrechte opgelegd omdat je niet op de betreffende locatie was geparkeerd.

Als je een parkeerboete hebt ontvangen in Amsterdam, dien je deze binnen zes weken na ontvangst te betalen. Als je binnen deze termijn betaalt, voorkom je verdere incassokosten. Indien je niet op tijd betaalt, kan de gemeente Amsterdam incassomaatregelen treffen om het openstaande bedrag te innen.

Laat je boete door ons aanvechten!