Parkeerboete in Rotterdam

In de gemeente Rotterdam worden twee soorten parkeerboetes uitgedeeld: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Rotterdam.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Rotterdam?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Rotterdam?

Boetes voor parkeren in Rotterdam waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren in strijd met een parkeerverbod (R584) is de boete bijvoorbeeld € 119,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 449,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in Rotterdam in 2023 € 66,50. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Rotterdam loopt dit uiteen van € 1,92 tot € 5,52.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Rotterdam?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld verstuurt de gemeente Rotterdam per post of via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in gemeente Rotterdam

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in de gemeente Rotterdam, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar voor je parkeerboete in bij de gemeente Rotterdam. Heb je een boete van het CJIB ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in gemeente Rotterdam?

Wanneer heeft bezwaar maken tegen een paarkeerbon in Rotterdam zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont.

In 2020 werd er bij de gemeente Rotterdam 36.000 keer bezwaar ingesteld tegen een parkeerboete. 80% van deze bezwaren werd toegekend. In 2019 werd er 52.000 keer bezwaar ingesteld en werd 75% toegekend.

Het bezwaar tegen een verkeerboete in de gemeente Rotterdam kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– je geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Rotterdam is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Bezwaartegenverkeersboetes.nl is voor jou daarom helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

Als je een parkeerboete hebt ontvangen in de gemeente Rotterdam, kun je binnen zes weken na ontvangst van de boete bezwaar maken. Dit doe je door een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Rotterdam. In het bezwaarschrift moet je uitleggen waarom je het niet eens bent met de boete en welke argumenten je hebt om je standpunt te ondersteunen. Het is verstandig om bij het indienen van het bezwaarschrift ook bewijsstukken mee te sturen die jouw argumenten ondersteunen.

Ja, het is mogelijk om een betalingsregeling te treffen voor een parkeerboete in Rotterdam. Je kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente Rotterdam en aangeven dat je graag een betalingsregeling wilt treffen. Afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden kan de gemeente Rotterdam hiermee instemmen. Let op dat het belangrijk is om op tijd de betalingsregeling na te komen om verdere incassokosten te voorkomen.

Als je de parkeerboete in Rotterdam niet betaalt, kan dit leiden tot verdere incassokosten. De gemeente Rotterdam kan een incassobureau inschakelen om het openstaande bedrag te innen. Als je na herinneringen en aanmaningen nog steeds niet betaalt, kan de gemeente Rotterdam uiteindelijk overgaan tot het dwangmatig invorderen van het bedrag. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er beslag wordt gelegd op je salaris of bankrekening. Het is dus verstandig om de parkeerboete op tijd te betalen of tijdig bezwaar te maken.

Jouw voordelen