Parkeerboete in Rotterdam

In Rotterdam worden twee soorten parkeerboetes uitgedeeld: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Rotterdam.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Rotterdam?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Rotterdam?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren in strijd met een parkeerverbod (R584) is de boete bijvoorbeeld € 109,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 419,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in Rotterdam in 2022 € 66,50. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Rotterdam loopt dit uiteen van € 1,80 tot € 4,26.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Rotterdam?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld verstuurt de gemeente Rotterdam per post of via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Rotterdam

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Rotterdam, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij de gemeente Rotterdam. Heb je een boete van het CJIB ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Rotterdam?

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont.

In 2020 werd er bij de gemeente Rotterdam 36.000 keer bezwaar ingesteld tegen een parkeerboete. 80% van deze bezwaren werd toegekend. In 2019 werd er 52.000 keer bezwaar ingesteld en werd 75% toegekend.

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– je geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Rotterdam is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Bezwaartegenverkeersboetes.nl is voor jou daarom helemaal kosteloos.

Laat je boete door ons aanvechten!