Parkeerboete in Rotterdam

In de gemeente Rotterdam worden twee soorten parkeerboetes uitgedeeld: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Rotterdam.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Rotterdam?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Rotterdam?

Boetes voor parkeren in Rotterdam waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren in strijd met een parkeerverbod (R584) is de boete bijvoorbeeld € 119,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 449,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in Rotterdam in 2023 € 66,50. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Rotterdam loopt dit uiteen van € 1,92 tot € 5,52.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Rotterdam?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld verstuurt de gemeente Rotterdam per post of via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in gemeente Rotterdam

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in de gemeente Rotterdam, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar voor je parkeerboete in bij de gemeente Rotterdam. Heb je een boete van het CJIB ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in gemeente Rotterdam?

Wanneer heeft bezwaar maken tegen een paarkeerbon in Rotterdam zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont.

In 2020 werd er bij de gemeente Rotterdam 36.000 keer bezwaar ingesteld tegen een parkeerboete. 80% van deze bezwaren werd toegekend. In 2019 werd er 52.000 keer bezwaar ingesteld en werd 75% toegekend.

Het bezwaar tegen een verkeerboete in de gemeente Rotterdam kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– je geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Rotterdam is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Bezwaartegenverkeersboetes.nl is voor jou daarom helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Harm Rijpstra
Harm Rijpstra
Zeer tevreden en dat kan ook niet anders als de boete vernietigd wordt. Ik raad ze aan bij iedereen die ik ken! Onlangs nog berichten in de media dat overheden vinden dat dit soort bedrijven zorgen voor veel extra werk. Tsja, hoe zou dat komen? Misschien eerst eens kijken naar de kwaliteit van het werk van je BOA’s?
Ingrid de Waard
Ingrid de Waard
De bezwaarprocedure tegen de parkeerboete die ik afgelopen februari heb gekregen is keurig afgehandeld en de boete wordt nu door de gemeente vernietigd. Ik ben goed op de hoogte gehouden en hoefde alleen de boete en mijn parkeerticket te mailen voor deze service. De procedure heeft uiteindelijk een half jaar geduurd, maar ik hoefde de boete niet te betalen zolang de procedure liep. Prima dus!
Bob Pieters
Bob Pieters
Onterecht een boeten gekregen voor het vasthouden van een electrisch apparaat. Eigen bezwaarschrift werd afgewezen. Bezwaar tegen verkeersboete door deze organisatie heeft mij goed geholpen. Mijn boete is vernietigt. Bedankt.
Hanya Lyoum
Hanya Lyoum
Mijn verkeers boete is komen te vervallen! Ik wil jullie bedanken voor alle moeite en inspanning.

Als je een parkeerboete hebt ontvangen in de gemeente Rotterdam, kun je binnen zes weken na ontvangst van de boete bezwaar maken. Dit doe je door een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Rotterdam. In het bezwaarschrift moet je uitleggen waarom je het niet eens bent met de boete en welke argumenten je hebt om je standpunt te ondersteunen. Het is verstandig om bij het indienen van het bezwaarschrift ook bewijsstukken mee te sturen die jouw argumenten ondersteunen.

Ja, het is mogelijk om een betalingsregeling te treffen voor een parkeerboete in Rotterdam. Je kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente Rotterdam en aangeven dat je graag een betalingsregeling wilt treffen. Afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden kan de gemeente Rotterdam hiermee instemmen. Let op dat het belangrijk is om op tijd de betalingsregeling na te komen om verdere incassokosten te voorkomen.

Als je de parkeerboete in Rotterdam niet betaalt, kan dit leiden tot verdere incassokosten. De gemeente Rotterdam kan een incassobureau inschakelen om het openstaande bedrag te innen. Als je na herinneringen en aanmaningen nog steeds niet betaalt, kan de gemeente Rotterdam uiteindelijk overgaan tot het dwangmatig invorderen van het bedrag. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er beslag wordt gelegd op je salaris of bankrekening. Het is dus verstandig om de parkeerboete op tijd te betalen of tijdig bezwaar te maken.

Laat je boete door ons aanvechten!