Veelgestelde vragen

Is het écht gratis?

Ja. Voor jou is het echt gratis. Het is namelijk zo dat wij een vergoeding krijgen van de overheid als we jouw boete met succes aanvechten. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Hoe verdienen jullie je geld?

Wanneer wij jouw boete met succes aanvechten, moet de overheid jou een vergoeding betalen voor de kosten van rechtsbijstand. Wij maken aanspraak op die vergoeding. Wij krijgen dus alleen betaald wanneer we jouw zaak met succes afronden.

Waarom zou ik jullie inschakelen?

Wij behandelen wekelijks tientallen zaken zoals die van jou. We hebben dus veel ervaring met dit soort zaken. Ook heb je zelf verder geen omkijken naar de zaak. Wij regelen namelijk alles voor je.

Ik ben al in beroep gegaan tegen de boete, maar ben het niet eens met de beslissing. Kunnen jullie de beslissing van de officier van justitie aanvechten?

Ja dat kunnen we zeker. Dien in dat geval de beslissing van de officier van justitie in via ‘Boete indienen’ en geef even aan dat er al een beslissing is genomen.

Ik ben al in bezwaar gegaan tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting, maar ben het niet eens met de beslissing. Kunnen jullie de beslissing van de gemeente aanvechten?

Ja hoor, neem dan even contact op.

Het lukt me niet om de boete in te dienen via het uploadformulier, wat nu?

Neem even contact met ons op.

Hoelang duurt het voordat er een uitspraak is?

Dat hangt ervan af. Is het een zaak bij de officier van justitie, dan kan het soms wel langer dan een half jaar duren voordat er een beslissing is. Een gemeente moet een beslissing nemen binnen het kalenderjaar waarin de boete is opgelegd. Dat kan dus ook best even duren. Zaken bij de rechtbank duren vaak ook een half jaar tot een jaar.

Het kan dus even duren voordat je iets hoort. Helaas ligt dat buiten onze macht. Wij doen er uiteraard alles aan om je zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Wanneer er iets bekend is over je zaak, hoor je dat meteen van ons!