Parkeerboete in Den Haag

In Den Haag bestaan twee soorten parkeerboetes: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Den Haag.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Den Haag?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Den Haag?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren buiten een parkeervak is de boete bijvoorbeeld € 109,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 419,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2022 € 66,50 in Den Haag. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Den Haag is dat in 2022: €0,10, €0,95, €1,20, €2, €2,50, €4 of €5.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Den Haag?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). 

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je (vaak binnen een week) per brief van de gemeente Den Haag.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Den Haag

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Den Haag, zoals een boete na een verkeerd kenteken te hebben ingevuld, moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij de gemeente Den Haag. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Bezwaar parkeerboete Amsterdam

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten daarom vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete moet worden vernietigd.

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
– geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Den Haag is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles. Ook als jij in een andere stad bezwaar wil indienen, zoals bijvoorbeeld het maken van bezwaar tegen een parkeerboete in de gemeente Rotterdam!

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Ja, het is zeker mogelijk om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Den Haag als je geen Nederlands spreekt. Dien je boete in en wij vechten deze gratis voor je aan. Zo hoef jij niet in gesprek met het gerechtshof en kunnen wij in het Nederlands het bezwaar afhandelen.

Als je bezwaar wilt maken tegen een parkeerboete in Den Haag, kun je binnen zes weken na ontvangst van de boete indienen bij ons. Wij gaan dan voor jou aan de slag om deze boete aan te vechten.

Als je een parkeerboete in Den Haag niet op tijd betaalt, ontvang je een aanmaning waarbij administratiekosten in rekening worden gebracht. Als je dan nog niet betaalt, kan de gemeente Den Haag een dwangbevel uitvaardigen en wordt het bedrag verhoogd met nog meer incassokosten. Bovendien kan de gemeente de openstaande boete verhalen op jouw bankrekening of loon, of een deurwaarder inschakelen. Het is dus belangrijk om op tijd te betalen of bezwaar te maken als je het niet eens bent met de boete.

Schakel onze hulp in!