Parkeerboete in Gouda

In Gouda bestaan twee soorten parkeerboetes: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Gouda.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Gouda?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Gouda?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren zonder parkeerschijf is de boete bijvoorbeeld € 109,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 419,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2023 € 72,90 in Gouda. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Gouda is dat in 2023: € 2,00 of € 4,00.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Gouda?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). 

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je (vaak binnen een week) per brief van het bedrijf Parkeerservice. Dat is de instantie door wie de gemeente Gouda de boetes voor te weinig parkeergeld laat opleggen. 

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Gouda

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Gouda, zoals een boete na een verkeerd kenteken te hebben ingevuld, moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij Parkeerservice. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

verkeersboete

 

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten dan ook vaak wel een grond op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven. 

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
– geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Gouda is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

EddieEddie
10:57 11 May 22
Het duurt lang ( 1 jaar en 3 mnd) maar daar kunnen zij niks aan doen. Ons geld terug van 2 boetes voor de telefoon die naast mijn been lag. Heel blij met hun hulp!!!
Sharon SimonSharon Simon
13:37 01 May 22
1 jaar geleden kreeg ik een boete via een flitser, dat ik mijn mobiel aan t gebruiken was tijdens t rijden. Mijn mobiel lag uit op mijn schoot/been 2 handen aan t stuur. Dat was duidelijk te zien op de foto.Heb contact opgenomen met Bezwaartegenvekeersboetes.nl. Dit is allemaal geweldig gegaan. Je hoeft zelf niets te doen, het duurt allemaal wel even voor dat je wat hoort maar dat wordt van te voren verteld.De 1e keer werd t bezwaar afgewezen, daar kreeg ik bericht van.Ik dacht jammer ik heb t geprobeerd…..Maar nee hoor daar nam BEZWAARTEGENVERKEERSBOETES.NL geen genoegen mee. Ze hebben een beroep aangetekend en Ja hoor 3 mnd later …..Ja hoor t is gelukt de boete is ingetrokken.Ben Super blij met het resultaat en de werkwijze waarop het is gegaan.Bedankt BEZWAARTEGENVERKEERSBOETES.NL !!!!!!lees verder
pieter van liebergenpieter van liebergen
12:51 11 Apr 22
Ruim twee jaar geleden onterecht een boete ontvangen voor het rijden over een doorgetrokken streep. Aangevochten met hulp van Bezwaar tegen verkeersboetes.nl en ja hoor het wachten was het waard. Vandaag precies 27 maanden na het feit bericht gekregen dat mijn boete wordt vernietigd. Justice served!lees verder
Gideon RoosGideon Roos
11:18 11 Apr 22
Prima ervaring. Het kan een aardig tijdje duren voordat het proces is doorlopen maar tussentijdse vragen hiernaar worden vlot beantwoord. Uiteindelijk de boetes kwijtgescholden dus dat was een fijn resultaat. Het neemt je een hoop werk uit handen dus ik zou zeggen, doen!lees verder
Diana van den BergDiana van den Berg
18:40 23 Mar 22
Met behulp van bezwaartegenverkeersboetes.nl heb ik mijn gelijk gekregen en mijn boete van €269 wordt binnenkort teruggestort. Ik kreeg vorig jaar een boete voor het in de hand hebben van een mobiel tijdens het besturen van een gemotoriseerd voertuig. Mijn mobiel lag echter op mijn schoot voor de navigatie en mijn handen lagen op het stuur en op de pook.Het heeft mij helemaal geen tijd en geld gekost, alles werd geregeld en met een fantastisch resultaat!lees verder
js_loader

Laat je boete door ons aanvechten!