Mag een agent een bekeuring opleggen als hij alleen is?

Een vraag die ons vaak wordt gesteld is of een agent een boete mag geven als hij alleen is. In deze blog geven we je antwoord op deze vraag.

De bevoegdheid van de agent

De bevoegdheid om een boete op te leggen is niet afhankelijk van de vraag of hij alleen is of niet. Een agent mag dus, ook als hij alleen is, een boete opleggen. Een agent mag zelfs in privétijd een boete opleggen en dit gebeurt ook regelmatig.

Belangrijk om te weten is dat een agent bovendien zelf mag kiezen of hij een boete oplegt of een waarschuwing geeft. Dit wordt een discretionaire bevoegdheid genoemd. De agent heeft hier veel vrijheid in en kan zelf bepalen of hij wel of geen boete oplegt, ook als de agent dus alleen is.

Toch kan de boete onterecht zijn

Hoewel een politieagent iemand mag bekeuren als hij alleen is, betekent dat niet ook dat de boete zonder meer terecht is. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn waarom een boete onterecht is.

  • Boetes zijn vaak onterecht omdat er geen of onvoldoende bewijs is geleverd door de parkeercontroleur of agent. Het geven van een boete als een agent alleen is mag, maar er zal nog steeds voldoende bewijs geleverd moeten worden.
  • De boete moet volgens de wet voldoende duidelijk zijn. Is dat niet het geval, dan kan het zo zijn dat de boete niet in stand kan blijven. Dat geldt soms ook als de boete te laat is verstuurd.
  • De boete moet worden opgelegd aan de juiste persoon. De kentekenhouder kan aansprakelijk worden gehouden voor overtredingen die zijn begaan met zijn voertuig, maar dat kan alleen als er geen mogelijkheid was om de bestuurder (of parkeerder) staande te houden.

Wij vechten kosteloos jouw boete aan!

Het aanvechten van verkeersboetes kan een complex proces zijn, daarom staan onze gespecialiseerde juristen klaar om jou kosteloos bij te staan in de procedure van het aanvechten van jouw boete voor parkeren voor een inrit of uitrit. Ons ervaren team zal jouw zaak zorgvuldig analyseren en een strategie bepalen om de boete succesvol aan te vechten.

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij het aanvechten van jouw boete, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of WhatsApp. We zijn er om jou te helpen en ervoor te zorgen dat je niet onterecht opdraait voor een boete die mogelijk niet terecht is. Je kunt gemakkelijk jouw boete indienen via Bezwaartegenverkeersboetes.nl.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

Ja, een agent kan ook buiten werktijd boetes opleggen als hij getuige is van een verkeersovertreding.

Discretionaire bevoegdheid betekent dat een agent de vrijheid heeft om te beslissen of hij een boete oplegt of een waarschuwing geeft, afhankelijk van de omstandigheden van de overtreding.

Jouw voordelen