Hoe lang duurt het voordat je een boete binnenkrijgt?

Een vraag die veel mensen ons stellen is hoe lang het duurt voordat een verkeersboete in de brievenbus ligt. Een begrijpelijke vraag, want misschien twijfel je er wel over of je bent bekeurd. Dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Bij verkeersboetes geldt in principe een wettelijke termijn van vier maanden nadat de gedraging heeft plaatsgevonden. In de praktijk heb je de boete doorgaans met vier tot zes weken wel binnen, maar dat kan dus langer duren. Houd daar rekening mee.

Tip 1: Check het Digitaal Loket van het CJIB

Via het Digitaal Loket van het CJIB kun je soms al zien of je een boete hebt, voordat de boete daadwerkelijk in de brievenbus ligt. Je kunt hier dus regelmatig een kijkje nemen om dat na te gaan.

overzicht CJIB digitaal loket

Tip 2: Zeker weten dat een boete terecht is?

Veel mensen gaan er van uit dat wanneer ze een boete krijgen, deze boete ook wel terecht zal zijn. Niets is helaas minder waar.

Het komt regelmatig voor dat boetes die op het eerste oog terecht lijken, onterecht zijn als ze onder de loep worden genomen. Wij bekijken kosteloos voor je of je boetes terecht is.

We kijken bijvoorbeeld of:

Heb je dus een boete ontvangen? Dien de boete dan direct in en wij gaan voor je aan de slag met het bezwaar maken tegen je CJIB boete.

Schakel onze hulp in!