verkeersboete

Hoe lang duurt het voordat je een boete binnenkrijgt?

Een vraag die veel mensen ons stellen is hoe lang het duurt voordat een verkeersboete in de brievenbus ligt. Een begrijpelijke vraag, want misschien twijfel je er wel over of je bent bekeurd. Dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Bij verkeersboetes geldt in principe een wettelijke termijn van vier maanden nadat de gedraging heeft plaatsgevonden. In de praktijk heb je de boete doorgaans met vier tot zes weken wel binnen, maar dat kan dus langer duren. Houd daar rekening mee.

Tip 1: Check het Digitaal Loket van het CJIB

Via het Digitaal Loket van het CJIB kun je soms al zien of je een boete hebt, voordat de boete daadwerkelijk in de brievenbus ligt. Je kunt hier dus regelmatig een kijkje nemen om dat na te gaan.

overzicht CJIB digitaal loket

Tip 2: Zeker weten dat een boete terecht is?

Veel mensen gaan er van uit dat wanneer ze een boete krijgen, deze boete ook wel terecht zal zijn. Niets is helaas minder waar.

Het komt regelmatig voor dat boetes die op het eerste oog terecht lijken, onterecht zijn als ze onder de loep worden genomen. Wij bekijken kosteloos voor je of je boetes terecht is.

We kijken bijvoorbeeld of:

Heb je dus een boete ontvangen? Dien de boete dan direct in en wij gaan voor je aan de slag.

4 comments

jeroen van der Sman

Op Di 29 mei rond 22.00 uur reed ik op de N11 op de kruising Zoeterwoude Rijndijk richting Leiderdorp het moment van groen naar oranje met 60 km per uur.
In mijn binnen spiegel zag ik op dat moment dat de flitspaal afging.

Mijn vraag is of dat mogelijk is, daar ik niet door rood reed en ik dus niet harder dan 70 km reed.

Graag uw reactie

Beste Jeroen,

Dankjewel voor je reactie.

Het is mogelijk dat je niet geflitst bent. Je geeft zelf aan dat je geen verkeersregels hebt overtreden. Als dat juist is, bestaat er (uiteraard) geen reden om jou te flitsen. Mogelijk heb je je vergist in wat je gezien hebt en was een flits die ergens anders van afkomstig was? Daarnaast kan het natuurlijk ook dat je per abuis toch door rood of te hard heb gereden. In dat geval kun je wel een boete verwachten. Het is voor ons uiteraard niet met zekerheid te zeggen. Je zult (helaas) moeten afwachten. Weet je inmiddels al meer?

Als je geflitst bent (mobiele camera in auto) wanneer is dit te zien bij het digitaal loket?
Hoor het graag

Er zijn geen vaste termijnen te geven, maar bij flitsboetes gaat het doorgaans redelijk snel. Binnen een paar weken ontvangt de kentekenhouder een brief van het CJIB en komt de boete tevoorschijn bij het digitaal loket.

Geef een reactie