Wij vechten gratis je bekeuring aan, maar hoe kan dat eigenlijk?

Bezwaartegenverkeersboetes.nl is voor jou als gebruiker helemaal gratis. Maar ik hoor je al denken ‘Hoe verdienen jullie dan geld? Jullie doen dit toch niet voor niks, of wel soms?’. Dat klopt. We krijgen wel een vergoeding, maar die wordt niet door jou betaald. Wie dat wel doet en hoe dat in zijn werk gaat, behandel ik in dit artikel.

Overheid moet kosten voor een professioneel rechtsbijstandsverlener vergoeden

Wij vechten jaarlijks voor duizenden mensen verkeersboetes aan en dat doen we niet voor niks.

Wanneer blijkt dat de boete onterecht is, moet de overheid namelijk de kosten voor een professionele rechtsbijstandverlener vergoeden. Dat staat in de wet.

Schermopname van de website van de rijksoverheid. Een pagina die gaat over de vergoeding van proceskosten in een bestuursrechtelijke procedure.
voor meer informatie lees: rijksoverheid.nl

Dat is niet zo gek ook. Want doordat zij een onterechte boete opleggen, word jij gedwongen om actie te ondernemen. Vecht je de boete zelf aan, dan kun je verzoeken om een onkostenvergoeding. Laat je de boete aanvechten door een rechtsbijstandverlener, dan kun je verzoeken om een vergoeding voor de kosten van die rechtsbijstandverlener. Hoe hoog die vergoedingen zijn, is wettelijk geregeld.

Zou jij een advocaat of juridisch adviseur inschakelen die op basis van een uurtarief werkt, dan komt die vergoeding in de meeste gevallen nog niet eens in de buurt van wat je daadwerkelijk aan je advocaat of adviseur hebt betaald.

De vergoeding die wij vragen is altijd gelijk aan het bedrag dat door de overheid wordt vergoed. Vergoedt de overheid geen kosten, dan rekenen wij ook geen kosten. Wanneer de overheid de kosten wel vergoedt, dan hoef je ons ook niets te betalen. De overheid keert de vergoeding namelijk rechtstreeks aan ons uit.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je een boete bij ons indient, verklaar je dat je een eventuele vergoeding van proceskosten aan ons overdraagt. Wanneer wij de boete vervolgens aanvechten, verzoeken we de overheid namens jou om de kosten voor rechtsbijstand te vergoeden.

Wanneer de overheid de vergoeding toekent, wordt die vergoeding aan ons uitgekeerd. Kent de overheid geen vergoeding toe, dan ontvangen wij niks.

Om die reden kun je er ook op rekenen dat wij ons maximaal zullen inzetten om jouw boete aan te vechten. Net als jij hebben we er een belang bij dat er wordt vastgesteld dat de boete onterecht is. Alleen dan krijgen wij immers een vergoeding betaald.

Oke, jullie doen het misschien gratis. Maar ik kan zelf toch ook gewoon mijn boete aanvechten?

Wanneer wij je zaak behandelen, heeft dat een paar grote voordelen.

Allereerst scheelt het je natuurlijk een hoop tijd en gedoe, maar daarnaast is de slagingskans ook nog eens vele malen groter. De juristen die jouw zaak behandelen zijn namelijk dagelijks met dit werk bezig. Zij kennen alle ins en outs van het recht. Ze vragen het dossier van de boete op en controleren of de overheid zich wel aan de regels heeft gehouden. Zij controleren:

  • of de verbalisant die de boete heeft opgelegd wel bevoegd was;
  • of je ten onrechte niet bent staande gehouden;
  • of er in het dossier wel voldoende bewijs zit om de boete te kunnen opleggen.

Naast de tijd en het werk dat je uitspaart, heb je dus ook nog eens een grotere kans dat je bezwaar slaagt. Zoals een van onze eerste klanten het heel mooi zei: ‘Bij Bezwaartegenverkeersboetes.nl heb je niets te verliezen, enkel te winnen!’

Waar wacht je nog op?

Nadat je dit artikel hebt gelezen hoop ik dat duidelijk voor je is hoe Bezwaartegenverkeersboetes.nl haar geld verdient. Duizenden mensen zijn je voorgegaan en hebben zich door een gespecialiseerde jurist laten bijstaan in het aanvechten van een bekeuring. Gratis en voor niets.

We hopen dat we ook jou van dienst mogen zijn. Dien direct je boete in en wij gaan voor je aan de slag!

Laat je boete door ons aanvechten!