Wij vechten gratis je bekeuring aan, maar hoe kan dat eigenlijk?

Bezwaartegenverkeersboetes.nl is voor jou als gebruiker helemaal gratis. Maar ik hoor je al denken ‘Hoe verdienen jullie dan geld? Jullie doen dit toch niet voor niks, of wel soms?’. Dat klopt. We krijgen wel een vergoeding, maar die wordt niet door jou betaald. Wie dat wel doet en hoe dat in zijn werk gaat, behandel ik in dit artikel.

Overheid moet kosten voor een professioneel rechtsbijstandsverlener vergoeden

Wij vechten inmiddels voor honderden mensen boetes aan en dat doen we niet voor niks.

Wanneer blijkt dat de boete onterecht is, moet de overheid namelijk de kosten voor een professionele rechtsbijstandverlener vergoeden. Dat staat in de wet.

Schermopname van de website van de rijksoverheid. Een pagina die gaat over de vergoeding van proceskosten in een bestuursrechtelijke procedure.
voor meer informatie lees: rijksoverheid.nl

Dat is niet zo gek ook. Want doordat zij een onterechte boete opleggen, word jij gedwongen om actie te ondernemen. Vecht je de boete zelf aan, dan kun je verzoeken om een onkostenvergoeding. Laat je de boete aanvechten door een rechtsbijstandverlener, dan kun je verzoeken om een vergoeding voor de kosten van die rechtsbijstandverlener. Hoe hoog die vergoedingen zijn, is wettelijk geregeld.

Zou jij een advocaat of juridisch adviseur inschakelen die op basis van een uurtarief werkt, dan komt die vergoeding in de meeste gevallen nog niet eens in de buurt van wat je daadwerkelijk aan je advocaat of adviseur hebt betaald.

De vergoeding die wij vragen is altijd gelijk aan het bedrag dat door de overheid wordt vergoed. Vergoedt de overheid geen kosten, dan rekenen wij ook geen kosten. Wanneer de overheid de kosten wel vergoedt, dan hoef je ons ook niets te betalen. De overheid keert de vergoeding namelijk rechtstreeks aan ons uit.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je een boete bij ons indient, verklaar je dat je een eventuele vergoeding van proceskosten aan ons overdraagt. Wanneer wij de boete vervolgens aanvechten, verzoeken we de overheid namens jou om de kosten voor rechtsbijstand te vergoeden.

Wanneer de overheid de vergoeding toekent, wordt die vergoeding aan ons uitgekeerd. Kent de overheid geen vergoeding toe, dan ontvangen wij niks.

Om die reden kun je er ook op rekenen dat wij ons maximaal zullen inzetten om jouw boete aan te vechten. Net als jij hebben we er een belang bij dat er wordt vastgesteld dat de boete onterecht is. Alleen dan krijgen wij immers een vergoeding betaald.

Oke, jullie doen het misschien gratis. Maar ik kan zelf toch ook gewoon mijn boete aanvechten?

Wanneer wij je zaak behandelen, heeft dat een paar grote voordelen.

Allereerst scheelt het je natuurlijk een hoop tijd en gedoe, maar daarnaast is de slagingskans ook nog eens vele malen groter. De juristen die jouw zaak behandelen zijn namelijk dagelijks met dit werk bezig. Zij kennen alle ins en outs van het recht. Ze vragen het dossier van de boete op en controleren of de overheid zich wel aan de regels heeft gehouden. Zij controleren:

  • of de verbalisant die de boete heeft opgelegd wel bevoegd was;
  • of je ten onrechte niet bent staande gehouden;
  • of er in het dossier wel voldoende bewijs zit om de boete te kunnen opleggen.

Naast de tijd en het werk dat je uitspaart, heb je dus ook nog eens een grotere kans dat je bezwaar slaagt. Zoals een van onze eerste klanten het heel mooi zei: ‘Bij Bezwaartegenverkeersboetes.nl heb je niets te verliezen, enkel te winnen!’ (Jos Loock uit Amersfoort, oprichter Leventje.nl.)

Waar wacht je nog op?

Nadat je dit artikel hebt gelezen hoop ik dat duidelijk voor je is hoe Bezwaartegenverkeersboetes.nl haar geld verdient. Honderden mensen zijn je voorgegaan en hebben zich door een gespecialiseerde jurist laten bijstaan in het aanvechten van een bekeuring. Gratis en voor niets.

We hopen dat we ook jou van dienst mogen zijn. Dien direct je boete in en wij gaan voor je aan de slag!

10 comments

Beste,
Zojuist ben ik staande gehouden voor het naar de agent zeggende te hard rijden. Hij reed in een burger voertuig met wel een politie stop bord achterin. De agent was alleen en had geen professionele meetapparatuur in de auto, want hier heb ik naar gevraagd.
Hij gaf aan dat ik 135 reed en heeft daar een Proces verbaal voor opgemaakt. Hij deed wel even snel wat vuistregels omdat zijn kilometerteller niet zo kloppen en trok er 8 kilometer vanaf. Daarna gaf hij aan dat er nog een correctie op zou komen en ik dus op 42km te hard zou zitten. Dit gezien van een stuk waar je naar zeggen 80km/u mocht rijden. Tevens gaf hij aan dat mijn cruise control mogelijk op 130 stond. Beetje vreemd dat hij dan wel gaat tellen voor 135 km/u. Alles voelt al behoorlijk natte vinger werk. Als laatste gaf hij aan dat hij op een andere baan reed en mijn vooruit zag rijden.

Ik heb verder eigen meetapparatuur in de auto zitten en die geeft aan dat ik op het betreffende stuk 81km/u heb gereden.
Volgens mij dit in combinatie met het feit dat de agent geen fatsoenlijke meting heeft. Geen auto heeft die 100% geeikt is (want anders zou hij er ook niet 8 km af hoeven te trekken voor correctie) en nogal gokt wat de snelheid was.

Hoe werkt jullie model?

Hi Rob,

Dankjewel voor je bericht. Vervelend dat je het idee hebt dat de snelheidsmeting niet zorgvuldig is verricht en dat je de door de agent aangenomen snelheid niet kunt thuisbrengen.
Gelet op de hoogte van de vermeende snelheidsoverschrijding (ruim 40 km p/u te hard) kunnen wij helaas niets voor je betekenen. Snelheidsoverschrijdingen van deze omvang worden strafrechtelijk afgedaan en wij behandelen alleen administratiefrechtelijke verkeersboetes. Juridisch gezien zijn dat twee hele verschillende soorten boetes en daarvoor gelden verschillende regels.

Waarschijnlijk zal er een strafbeschikking aan je worden opgelegd voor deze overtreding. Als je het daar niet mee eens bent, kun je overwegen om in verzet te gaan. Ik beveel je aan om eerst wat meer over deze procedure te lezen. Op de website van de Rijksoverheid staat uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

Hallo,
Ik ben aangehouden met een aanhanger
De aanhanger was leeg maar heeft een totaal laadvermogen van 1500 Kg
En mijn auto heeft een max massa van 2065 Kg dus totaal 3565 kg mag hij hebben
Nu zat het zo dat het schijnbaar tot max. 3500 kg mocht zonder BE- rijbewijs … zit hier ook Een marge op ? (Zoals bij overbelading 10% of is dat niet het geval?

Mvg

Goedemorgen,

Voor zover bij ons bekend zit daar geen marge op, nee.

Hallo,

Ik reed achter een onopvallende politie auto aan die 140kmpu reed ( Ik reed ca 135 op afstand) waar je 100 mocht. Op een gegeven moment kreeg ik Volgen politie.

Vervolgens kreeg ik een geschatte km stand dat ik aan het rijden was van 135. Hij reed niet achter me aan. Ik heb hem ook niet ingehaald dat hij een meting kon doen. Hij gaf ook zelf aan dat dit een geschatte ongevere meting. Kan ik hier iets tegen beginnen? Er is geen enkele manier van meting gericht op mij enkel een ”Geschatte snelheid” geschat. En hij zei dat ik harder reed en gaf mij bekeuring op 134 na aftrek van correcties.

Beste Niko,

Een agent kan niet met geschatte snelheden werken. De agent moet kunnen verklaren wat de werkelijk gereden snelheid was en hoe die snelheid is vastgesteld.

Goedemiddag,
Gisteren ben ik op de snelweg staande gehouden door een agent die in een onopvallende politieauto zat. Deze agent gaf aan dat ik 160 reed en dat ik na correctie 155 reed op een 120 kilometer stuk en dus 35 kilometer te hard. Ik reed ongetwijfeld te hard wat ik niet goedkeur van mijzelf maar ik geloof niet dat het 160 was. Als ik op de Flitsmeister app die ook de exacte tijd klokt staat 160 voor 152 of 153. Met aftrek van 5 kilometer marge zou de gemeten snelheid dan 147 of 148 moeten zijn wat nog steeds te hard is maar toch. De te verwachten boete bedraagt bijna 350 euro.

Deze agent heeft zich niet gelegitimeerd bij het staande houden en tevens vraag ik mij af hoe betrouwbaar de meting is vanuit een onopvallende politieauto? Deze agent zat alleen in de auto en dus ben ik bang dat je dan heel snel zijn woord tegen het mijne krijgt.

Zijn jullie mogelijkheden om deze boete aan te vechten? Ik heb so wie so mijn lesje geleerd en zal in Nederland minder hard op het gaspedaal drukken maar als deze boete succesvol aangevochten zou kunnen worden zeg ik geen nee.

Beste Jan-Willem,

We hebben je een e-mail gestuurd met een antwoord op je vraag!

Goedenavond,

Kort geleden ben ik opgenomen door een lasergun door iemand die op een fietsersbrug boven de weg stond, met 34 km te hard, gecorrigeerd naar 30 km. Nu is het curieuze dat ik 100 meter verderop moest stoppen voor een rood stoplicht waar een motoragent mij stond op te wachten. Ik dacht: die gaat mij aanhouden, tot mijn grote verbazing keek hij mij aan en stak rustig de weg over om vervolgens weg te rijden. Vervolgens krijg ik wel een bekeuring op de mat maar weet dat als ze je op deze manier beboeten je ook staande gehouden moet worden om vast te leggen wie de bestuurder is. Dat is dus niet gebeurd. Vervolgens heb ik het rapport bij de politie opgevraagd om te kijken wat de reden van niet staande houden was. Dit bleek in hun verslag te staan: vanwege Corona maatregelen hebben wij de bestuurder niet aangehouden. Er was bijna niemand op de weg en ik kon makkelijk staande gehouden worden.
Nu is mijn vraag: mogen ze achter deze regel schuil gaan want ik kan me zo voorstellen dat ze dan niemand meer staande houden en lekker door kunnen flitsen op deze manier. Ik vind het eigenlijk te gek voor woorden want je kunt ook bij staande houden afstand houden en handschoenen/ mondkapjes voordoen. Het erge is nog dat ik reed in de auto van mijn man dus hij krijgt deze overtreding misschien weer op zijn bord als hij ooit staande gehouden gaat worden. Ik wil graag bezwaar maken maar vraag me af of ik überhaupt een kans maak.

Beste Shirley,

Wij hebben inmiddels al een aantal van dit soort zaken in behandeling. Wij zijn van oordeel dat het Coronavirus op zichzelf het afzien van staandehouding niet rechtvaardigt. Het Coronavirus betekent immers niet automatisch dat er geen ‘reële mogelijkheid tot staandehouding’ is geweest.

We nemen de zaak graag voor je uit handen.

Groet,

Indy

Geef een reactie