Parkeerboete in Rijswijk

In Rijswijk worden twee verschillende soorten boetes opgelegd in verband met parkeren: naheffingsaanslagen parkeerbelasting (voor het niet betalen of te weinig betalen van parkeergeld) en parkeerboetes voor parkeerovertredingen (voor parkeren op plaatsen waar dat niet is toegestaan). Op deze pagina zullen we uitgebreid ingaan op alles wat je moet weten over parkeerboetes in Rijswijk.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Rijswijk?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Rijswijk?

In Rijswijk zijn er twee soorten parkeerboetes: naheffingsaanslagen voor niet of te weinig betaald parkeren, en parkeerboetes voor foutparkeren.

Naheffingsaanslagen

De hoogte van een naheffingsaanslag voor niet of te weinig betaald parkeren in Rijswijk is in 2023 vastgesteld op € 62,50. Daarbovenop dien je ook de kosten van een uur parkeergeld te voldoen, variërend van € 0,00 tot € 2,30, afhankelijk van de locatie.

Er zijn aanwijzingen dat de naheffingsaanslag onterecht is wanneer er € 0,00 aan parkeerkosten in rekening wordt gebracht. Een naheffingsaanslag mag namelijk alleen worden opgelegd als er een belastingschuld is.

Parkeerboetes

De hoogte van een parkeerboete voor foutparkeren in Rijswijk is afhankelijk van de aard van de overtreding. Zo bedraagt de boete voor het parkeren voor een inrit of uitrit (feitcode R397b) bijvoorbeeld € 119,00, inclusief administratiekosten. Indien je echter op een gehandicaptenparkeerplaats parkeert (R402b), kan de boete oplopen tot € 359,00.

Hoe weet je of je een parkeerboete heb in Rijswijk?

Als je een boete ontvangt voor het parkeren op een locatie waar dat niet is toegestaan in Rijswijk, zal deze boete afkomstig zijn van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Meestal krijg je deze boete enkele weken na het constateren van de overtreding thuisgestuurd. Daarnaast is het ook mogelijk om de boete eerder te raadplegen via het Digitaal Loket van het CJIB.

Als je daarentegen een boete hebt ontvangen omdat je te weinig parkeergeld hebt betaald, dan kun je vaak binnen een week een brief verwachten van Cannock Chase. Deze organisatie is door de gemeente Rijswijk ingeschakeld om de invordering van de parkeerbelasting te verzorgen.

Bezwaar indienen tegen een parkeerboete uit gemeente Rijswijk

Indien je het niet eens bent met een parkeerboete in Rijswijk, heb je de mogelijkheid om binnen zes weken na de datum vermeld op de boete bezwaar aan te tekenen. Als de boete afkomstig is van de gemeente, dien je je bezwaar in bij de gemeente Rijswijk, waarbij je contact opneemt met Cannock Chase. Voor boetes die zijn uitgegeven door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), kun je een bezwaar indienen (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

bezwaar parkeerboete Rijswijk

Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Rijswijk?

Uit onze ervaring blijkt dat het maken van bezwaar bijna altijd de moeite waard is wanneer je te maken hebt met een parkeerboete in Rijswijk. Bezwaar maken kan succesvol zijn om verschillende redenen, waaronder:

  • Als je onderweg was naar de parkeerautomaat om parkeergeld te betalen.
  • Als je bezig was met laden en lossen.
  • Als je geen parkeergeld verschuldigd was.

Voor parkeerovertredingen in Rijswijk waarvoor een boete is opgelegd door het CJIB hebben we gemerkt dat ongeveer 1 op de 3 bezwaarschriften succesvol is.

Gratis bezwaar indienen voor een parkeerboete in Rijswijk door een gespecialiseerde jurist

Het indienen van bezwaar tegen een verkeersboete in Rijswijk kan een tijdrovend proces zijn, maar maak je geen zorgen, onze juridische experts staan paraat om je te assisteren. Elke week behandelen zij talloze zaken vergelijkbaar met de jouwe, en in sommige gevallen gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw zaak te bepleiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt alles voor jou, of het nu gaat om een parkeerboete in Rijswijk, een parkeerboete in Amsterdam, een parkeerboete in Rotterdam of elders.

Bovendien schrijft de wet voor dat als blijkt dat de parkeerboete in Rijswijk onterecht is opgelegd en we jouw zaak winnen, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Als we jouw zaak winnen, worden onze kosten dus door de overheid gedekt. Als we niet winnen, brengen wij geen kosten in rekening. Hierdoor is het indienen van een bezwaar via ons volledig kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

Een naheffingsaanslag is een belastingaanslag die wordt opgelegd door de gemeente Rijswijk. De gemeente Rijswijk gebruikt deze aanslag om de kosten van het parkeren in rekening te brengen aan degene die niet heeft betaald. Een parkeerboete in Rijswijk is een boete die wordt opgelegd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze boete wordt opgelegd voor het parkeren op een locatie waar dat niet is toegestaan.

Als je de boete niet betaalt, kan de gemeente Rijswijk de boete invorderen. Dit betekent dat de gemeente Rijswijk een deurwaarder kan inschakelen om de boete te incasseren. De deurwaarder kan dan kosten in rekening brengen.

Jouw voordelen