Parkeerboete in Eindhoven

In Eindhoven worden er twee soorten boetes voor parkeren opgelegd: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Eindhoven.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Eindhoven?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Eindhoven?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor dubbel parkeren is de boete bijvoorbeeld € 109,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 419,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2022 € 66,50 in Eindhoven. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Eindhoven is dat in 2022 tussen de € 1,70 en € 2,50.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Eindhoven?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). 

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je (vaak binnen een week) per brief van de gemeente Eindhoven. 

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Einhoven

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Eindhoven, bijvoorbeeld omdat je een boete kreeg na een verkeerd kenteken te hebben ingevuld, moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij de gemeente Eindhoven. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

 

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten daarom vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete moet worden vernietigd.

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
– geen parkeergeld verschuldigd was, omdat je een in het bezit was van een vergunning of gehandicaptenparkeerkaart. 

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Eindhoven is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles. Voor boetes uit heel Nederland kun je bij ons terecht, heb je dus parkeerboete in gemeente Amsterdam gekregen? Of wil je in bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam parkeerboete bezwaar maken? Geen zorgen, ook die vechten we kosteloos voor je aan.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Als je het niet eens bent met de parkeerboete die je hebt gekregen in Eindhoven, kun je bezwaar maken. Dit kan binnen 6 weken nadat de boete is opgelegd. Dien gemakkelijk je bezwaar bij ons in, dan vechten wij deze voor je aan!

Het bedrag van een parkeerboete in Eindhoven kan verschillen. Dit hangt af van de overtreding die je hebt begaan en de gemeentelijke verordeningen. Op de website van de gemeente Eindhoven kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Ja, het is mogelijk om een parkeerboete in termijnen te betalen in Eindhoven. Dit kun je regelen via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 

Laat je boete door ons aanvechten!