Zaak van de maand – De omstandigheden waaronder de gedraging is begaan

Iedere week behandelt Bezwaartegenverkeersboetes.nl tientallen boetezaken en daar zijn we trots op. Sommige van onze zaken zijn zo boeiend, opvallend, grappig of interessant dat we die met jullie willen delen. Daarom kiezen we elke maand zo’n zaak uit.

In deze blog behandel ik een zaak waarin de officier van justitie in maart een beslissing heeft genomen. Het ging in deze zaak om een boete voor rijden door rood. Dat onze klant door rood was gereden stond buiten kijf. De omstandigheden van het geval maakte echter dat de boete moest worden vernietigd.

Wat speelde er in deze zaak?

Uit privacyoverwegingen zal de echte naam van onze klant in dit artikel niet worden genoemd. In plaats daarvan zullen we haar Nadine noemen.

Op 21 december 2018 ontving Nadine een boete van € 239,00 voor rijden door rood (feitcode R602). Nadine diende de boete in via onze site. Zij gaf aan dat zij aanwijzingen van agenten opvolgde en daarom door rood was gereden. Er moest namelijk ruimte worden gemaakt voor hulpdiensten.

Op 17 januari 2019 stelde ik namens Nadine beroep in bij de officier van justitie. Zoals altijd vroeg ik het dossier op. In het dossier zaten de foto’s van de gedraging. Op de foto’s was te zien dat er een agent aanwijzingen gaf en dat alle auto’s, waaronder die van Nadine, op zijn aanwijzing door rood reden.

Namens Nadine heb ik de officier van justitie erop gewezen dat de boete gezien de omstandigheden van het geval geen stand kan houden.

Wat vond de officier ervan?

Op 6 maart 2019 ontving ik bericht van de officier van justitie. De officier van justitie schreef:

U hebt beroep ingesteld tegen de opgelegde sanctie.

Op basis van de door de verbaliserende instantie ter beschikking gestelde gegevens is gebleken dat de beschikking niet in stand kan blijven.

Alles overwegende vernietigt de officier van justitie de beschikking. U hoeft de opgelegde sanctie en de administratiekosten niet te betalen.

beslissing van de officier van justitie
beslissing van de officier van justitie

Nadine hoeft de boete dus niet te betalen. Terecht wat mij betreft. Net als Nadine ben ik enorm blij met deze beslissing.

Heb jij hulp nodig bij het aanvechten van een boete?

Bezwaartegenverkeersboetes.nl staat voor je klaar. Wij vechten wekelijks tientallen boetes aan en zijn gespecialiseerd in het verkeersrecht.

We helpen je helemaal gratis. Als professioneel rechtsbijstandverlener krijgen wij een vast bedrag van de overheid wanneer we jouw zaak winnen. Voor jou is Bezwaartegenverkeersboetes.nl dan ook geheel kosteloos!

Waar wacht je nog op? Dien direct je boete in en wij gaan voor je aan de slag!

Schakel onze hulp in!