Parkeerboete in Leiden

In Leiden bestaan twee soorten parkeerboetes: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Leiden.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Leiden?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Leiden?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren buiten een parkeervak is de boete bijvoorbeeld € 109,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 419,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2022 € 66,60 in Leiden. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Leiden loopt dit uiteen van € 0,10 tot € 3,50.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Leiden?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld tref je aan achter de voorruit van het geparkeerde voertuig. Het kan natuurlijk voorkomen dat er geen bon achter de voorruit is geplaatst of dat deze is verdwenen. Daarom stuurt de gemeente Leiden ook altijd een brief (duplicaat naheffingsaanslag) op per post. 

parkeerboete

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Leiden

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Leiden, dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij de gemeente Leiden. Heb je een boete van het CJIB ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten daarom vaak een grond te vinden op basis waarvan de boete moet worden vernietigd.

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Leiden is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Bezwaartegenverkeersboetes.nl is voor jou daarom helemaal kosteloos.

Schakel onze hulp in!