Parkeerboete in Almere

In Almere worden twee soorten parkeerboetes opgelegd. Boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Almere.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Almere?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Almere?

Parkeren op plekken waar het niet is toegestaan kan flink in de kosten lopen. De hoogte van de boetes variëren namelijk sterk. Zo kost het parkeren zonder parkeerschijf al snel € 119,00. Maar als je parkeert op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) dan kan de boete maar liefst € 449,00 bedragen. Een behoorlijk verschil dus tussen de boetes.

Maar ook als je vergeet om parkeergeld te betalen, kan het je duur komen te staan. In Almere bedraagt de parkeerboete in 2023 namelijk € 69,90. Daarnaast dien je ook de kosten van een uur parkeergeld te voldoen, wat in Almere kan variëren tussen € 0,00 en € 3,25. Wees dus gewaarschuwd en controleer altijd goed of je ergens mag parkeren en of je wel betaalt voor het parkeren.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Almere?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). 
 
De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je (vaak binnen na ongeveer een week) per brief van de gemeente Almere.

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Almere

Ben je het niet eens met een parkeerboete in Almere dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een parkeerboete van de gemeente Almere is, dien je het bezwaar in bij de gemeente. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

bezwaar verkeersboete almere

 

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Uit onze ervaring blijkt dat het vrijwel altijd de moeite waard is om bezwaar te maken tegen een parkeerboete. Met name bij boetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat er nogal eens iets mis. Onze juristen weten dan ook vaak wel een grond te vinden op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven.

Een bezwaar tegen je parkeerboete in Almere kan bijvoorbeeld succesvol zijn wanneer je:

–  bezig was met laden en lossen;

–  op weg was naar de parkeerautomaat;

–  wel parkeergeld had betaald, maar voor een ander kenteken;

–  geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Almere hebben wij een slagingspercentage van 33% bij bezwaren tegen parkeerboetes.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Het aantekenen van bezwaar kan veel werk en tijd kosten. Maar geen zorgen, onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige gevallen gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk jouw volledige bezwaar tegen verkeersboetes. Ook als je deze in een andere stad hebt gereden, zo kun je bijvoorbeeld ook altijd bezwaar maken tegen je parkeerboete in Amsterdam.

De wet bepaalt dat wanneer je bezwaar maakt tegen een boete en blijkt dat deze onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Als wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Als we niet winnen, brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Halil Gunes
Halil Gunes
Superbedrijf, boete van €369 vernietigd. Doe de moeite om je boete in te dienen
ruud calis
ruud calis
Bekeuring en parkeerbon op gestuurd na 3 maanden geld terug Kreeg een parkeerbon om 1300 uur mijn parkeeraanmelding was 1304 via telefoon
Arie Verschoor
Arie Verschoor
Gewoon netjes en zorgvuldig geregeld
nilza lopes da Silva
nilza lopes da Silva
Vriendelijk geholpen… duidelijk uitleg van voortgang en gewenst resultaat behaald bij onterecht ontvangen boete
margucci margucci
margucci margucci
Boete ingediend bezwaar werd gemaakt is aangevochten na wat lange tijd gewacht maar uiteindelijk wel de bezwaar gewonnen. Kwam goed nieuws uit dus ben er zeker blij mee! 🙂 thankss
Stephan Dijkman
Stephan Dijkman
Goede en heldere communicatie! Hulp was zuiver en succesvol
Jeanette S
Jeanette S
In 2020 een parkeer boete gekregen van de Gemeente Amsterdam. Ik had toen bezwaartegenverkeerboetes ingeschakelt omdat ik van mening was dat de boete onterecht was. Meteen een mail van hun ontvangen dat ze ermee aan de slag gaan. Was het al vergeten, maar de boete is nu vernietigd dankzij hun werk . Bedankt!!
nicole
nicole
Super service nu hoef ik mijn boete niet te betalen

Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar kunt maken tegen een parkeerboete in Almere. Zo kan je bijvoorbeeld aanvoeren dat je geen geldige boete hebt ontvangen, of dat er fouten zijn gemaakt bij het opstellen van de boete. Ook kan je bezwaar maken als je van mening bent dat de boete onterecht is omdat je bijvoorbeeld wel betaald had of omdat de verkeerssituatie onduidelijk was.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift tegen een parkeerboete in Almere bedraagt 6 weken na de datum waarop de boete is opgelegd. Het is belangrijk om tijdig bezwaar te maken, omdat anders de boete onherroepelijk wordt.

Ja, je kunt hulp krijgen bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een parkeerboete in Almere. Wij staan voor je klaar om jouw bezwaar te regelen tegen een verkeersboete in Almere. 

Laat je boete door ons aanvechten!