Parkeerboete omdat u een verkeerd kenteken hebt ingevuld?

Parkeergeld betalen met een parkeerapp is handig en snel. Maar daardoor is een foutje ook sneller gemaakt. Bij het invoeren wisselt u bijvoorbeeld twee tekens van het kenteken om of selecteert u een verkeerde auto. Indien u aan kunt tonen dat u wel parkeerbelasting heeft betaald, moet de gemeente de parkeerboete vernietigen.

Betaald = betaald

Een gemeente heeft de bevoegdheid tot naheffing van parkeerbelasting alleen als de verschuldigde belasting niet is betaald. Indien voor een onjuist kenteken parkeerbelasting is betaald, kan geen naheffing plaatsvinden.

Tip: maak aannemelijk dat parkeerbelasting is betaald

Gaat u in bezwaar tegen verkeersboete omdat u een verkeerd kenteken hebt ingevuld? Voeg bij uw bezwaar dan bijlagen die uw stelling bevestigen. U kunt daarbij denken aan screenshots van uw parkeerapp of een overzicht van uw parkeeracties.

Wij hopen dat u iets heeft gehad aan dit artikel en dat u uw parkeerboete met succes zal aanvechten. Wilt u zich liever kosteloos laten bijstaan en vertegenwoordigen door een gespecialiseerde jurist? Dien dan direct uw boete in.

Laat je boete door ons aanvechten!