Parkeerboete terwijl je aan het laden en lossen was?

In Nederland geldt op veel plaatsen de verplichting tot het betalen van parkeerbelasting, ook bekend als parkeergeld. Parkeercontroleurs en scanauto’s zijn regelmatig op pad om te controleren of voertuigen aan deze verplichting voldoen. Parkeergeld is echter niet verschuldigd als je aan het laden en lossen bent. Ontvang je dan toch een boete, dan is dat onterecht. 

Heb jij een boete gekregen terwijl je aan het laden en lossen was?

Wat is laden en lossen?

Laden en lossen betekent dat je spullen in of uit een auto haalt terwijl deze stilstaat. Dit doe je meteen nadat de auto gestopt is en het duurt zo lang als nodig is. De spullen moeten groot of zwaar genoeg zijn zodat je ze niet makkelijk op een andere manier dan met de auto kunt vervoeren. De auto mag alleen stoppen zolang als nodig is om alle dingen te laden of lossen die je moet doen. Dit kan zijn om spullen te ontvangen en in de auto te laden, of om spullen uit de auto te halen en aan de persoon te geven die ze wil hebben.

parkeren zonder vergunning boete

Tip: maak goed duidelijk dat sprake was van laden en lossen

Ga je in bezwaar tegen een boete omdat je aan het laden en lossen was? Voeg dan altijd bijlagen bij het bezwaar waaruit blijkt dat dit het geval was. Je kunt bijvoorbeeld een factuur, leveringsbon of andere documenten toevoegen die laten zien wat voor spullen je aan het laden of lossen was. Het is belangrijk om deze bewijsstukken te hebben, omdat ze helpen om je bezwaar te ondersteunen en duidelijk te maken dat je niet aan het parkeren was, maar echt aan het laden of lossen. 

Hulp nodig?

Wij hopen dat je iets aan dit artikel hebt gehad en dat het lukt om jouw parkeerboete aan te vechten?
 
Weet je niet zo goed hoe je het bezwaarschrift moet opstellen? Maak dan gebruik van onze bezwaarschriftgenerator! Met deze generator, die speciaal is ontworpen op het samenstellen van een bezwaar bij laden en lossen, is het opstellen van een bezwaarschrift een fluitje van een cent. 

Voor slechts € 9,99, ontvang jij – na het beantwoorden van een aantal vragen – een bezwaarschrift dat je kunt indienen bij de gemeente!

Jouw voordelen