Verkeersboete bekijken

Heb je (mogelijk) een verkeersboete gereden? Dan is een logische reactie dat je jouw verkeersboete wilt bekijken, dat je eventueel gemaakte foto’s wilt raadplegen of dat je wil weten hoe hoog de boete voor de betreffende overtreding is. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit aanpakt!

Wil jij je boete laten aanvechten door een gespecialiseerde jurist? 

Inhoudsopgave

Hoe kun je zien of je een boete hebt ontvangen?

Als je nog niet zeker weet of je een boete hebt ontvangen, dan kun je dat in sommige gevallen al wel iets eerder zien via het digitaal loket van het CJIB. Op het digitaal loket van het CJIB staat een overzicht van alle boetes op jouw naam. Je kunt hier dus alleen boetes inzien die rechtstreeks aan jou zijn opgelegd. Het gaat dan om boetes die aan jou als bestuurder (bij staandehouding) zijn opgelegd of boetes die (zonder staandehouding) aan jou als kentekenhouder zijn opgeleggd.

Kortom: Is een boete rechtstreeks aan jou opgelegd, dan kun je deze vaak al eerder inzien via het digitaal loket van het CJIB. 

verkeersboete bekijken

Foto verkeersboete bekijken

In sommige gevallen kun je via het digitaal loket van het CJIB ook de van de overtreding gemaakte foto’s online raadplegen en bekijken. Dat is het geval wanneer de overtreding werd geconstateerd met behulp van een flitser. Flitsers leggen boetes op voor het rijden door rood, snelheidsovertredingen en het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat tijdens het rijden
 
Ook bij boetes voor parkeren worden vaak foto´s gemaakt door de parkeercontroleur. Deze kan je niet online bekijken in het digitaal loket van het CJIB. 

 

Hoogte verkeersboete bekijken

De hoogte van verkeersboetes is wettelijk vastgelegd. Gelukkig hoef je zelf niet de hele wet door te pluizen om te zien hoe hoog een boete is. Het openbaar ministerie maakt jaarlijks het Feitenboekje waarin alle overtredingen en de daarbij behorende bedragen staan opgenomen. Het Feitenboekje vind je terug op de website van het openbaar ministerie
 
fietenboekje openbaar ministerie
 

Wij vechten kosteloos jouw boete aan!

In dit artikel heb ik stilgestaan bij de vraag hoe je alles te weten kunt komen over een (mogelijk) aan jou opgelegde boete en hoe je deze verkeersboete online kan bekijken met bijbehorende foto. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad. Uiteraard staan we voor je klaar als je hulp nodig hebt bij het bezwaar maken tegen een verkeersboete. Wij kunnen je namelijk gratis bijstaan in die procedure.
 
Mocht je vragen nog hebben, stuur ons dan een e-mail of een WhatsAppbericht.
 

Ja, dat is mogelijk. Als je een verkeersboete hebt ontvangen, kun je deze bekijken op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Je hebt hiervoor wel het boetenummer en de datum waarop je de boete hebt ontvangen nodig.

Als je het niet eens bent met de verkeersboete die je hebt ontvangen, dan kun je bezwaar maken. Dit moet je binnen zes weken na ontvangst van de boete doen. Dien gemakkelijk je website in via onze website en wij vechten de boete voor je aan. 

Ja, dat kan. Het is mogelijk om een verkeersboete te bekijken als je niet de geregistreerde eigenaar van het voertuig bent. Je hebt hiervoor wel het kenteken en het bijbehorende CJIB-nummer nodig. Deze gegevens vind je terug op de boete of de brief die je hebt ontvangen.

Laat je boete door ons aanvechten!