Parkeerboete in Hilversum

In Hilversum bestaan twee soorten parkeerboetes waarvoor je bezwaar kan maken: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over bezwaar maken tegen parkeerboetes in Hilversum.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Hilversum?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Hilversum?

De hoogte van boetes voor het parkeren waar dat niet is toegestaan kan variëren. De boete voor het parkeren zonder parkeerschijf bedraagt € 119,00. Parkeer je op een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (R402c) dan is de boete maar liefst € 449,00. Er is dus een aanzienlijk verschil in de hoogte van de parkeerboetes.

In 2023 bedragen de kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld € 72,90 in Hilversum. Daarbovenop dien je ook de kosten van een uur parkeergeld te betalen. In Hilversum zijn deze kosten in 2023: € 1,60 of € 2,90.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Hilversum?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan, zoals in een parkeerverbodszone, worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd, bij jou thuis. De boete wordt vaak ook eerder weergegeven in het Digitaal Loket van het CJIB, maar alleen als de auto op jouw naam staat.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je meestal binnen een week per brief van het bedrijf Parkeerservice. Dit is de instantie die namens de gemeente Hilversum de boetes voor te weinig parkeergeld oplegt.

Hoe kan je bezwaar maken tegen een parkeerboete in Hilversum?

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Hilversum, moet je binnen zes weken na de datum van de boete bezwaar aantekenen.

Als het een boete van de gemeente Hilversum betreft, dien je het bezwaar in bij Parkeerservice. Als je een boete van het CJIB (op basis van de Wet Mulder) hebt ontvangen, kun je bezwaar (officieel: administratief beroep) aantekenen bij de officier van justitie.

bezwaar parkeerboete hilversum

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

In onze ervaring loont het bijna altijd om bezwaar aan te tekenen tegen je parkeerboete in Hilversum. Er gaan vaak veel zaken mis met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld. Onze juristen vinden vaak gronden waarop de boete niet gehandhaafd kan blijven.

Het bezwaar kan slagen als je bijvoorbeeld:

  • aan het laden en lossen was;
  • onderweg was naar de parkeerautomaat;
  • wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
  • geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerboetes in Hilversum is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaarschrift voor je parkeerboete in Hilversum door een gespecialiseerde jurist

Het indienen van bezwaar tegen je verkeersboete uit Hilversum kan veel werk en tijd kosten. Maar maak je geen zorgen, want onze juristen staan voor je klaar. Ze behandelen wekelijks tientallen zaken zoals die van jou. In sommige gevallen gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen hoef jij je nergens zorgen over te maken. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt alles voor je. Dus als je bezwaar maakt tegen een parkeerboete in Amsterdam, dan staan we ook daarvoor klaar!

Volgens de wet moet de overheid de kosten voor een jurist vergoeden als blijkt dat de boete onterecht is opgelegd nadat je bezwaar hebt gemaakt. Als we jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Als we niet winnen, brengen we geen kosten in rekening. Het indienen van een boete is dus helemaal kosteloos bij ons.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

Ja, zeker! Bezwaartegenverkeersboetes.nl biedt hulp bij het indienen van bezwaar tegen parkeerboetes. Onze gespecialiseerde juristen staan voor je klaar en behandelen wekelijks vele zaken zoals die van jou. Ze kunnen zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof gaan om jouw recht te halen. Het indienen van een bezwaarschrift is bij ons kosteloos, en als we jouw zaak winnen, worden onze kosten vergoed door de overheid.

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden verstuurd door het CJIB. Je ontvangt de boete vaak binnen enkele weken na de geconstateerde overtreding. Je kunt ook het Digitaal Loket van het CJIB raadplegen, maar let op, de boete staat daar alleen vermeld als de auto op jouw naam staat.

In 2023 bedraagt de kosten van een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld in Hilversum € 72,90. Daarnaast dien je ook de kosten van een uur parkeergeld te betalen, die variëren tussen € 1,60 en € 2,90.

Schakel onze hulp in!