Parkeerboete in Hilversum

In Hilversum bestaan twee soorten parkeerboetes waarvoor je bezwaar kan maken: boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over bezwaar maken tegen parkeerboetes in Hilversum.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Hilversum?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Hilversum?

De hoogte van boetes voor het parkeren waar dat niet is toegestaan kan variëren. Bijvoorbeeld, voor het parkeren zonder parkeerschijf bedraagt de boete € 119,00. Aan de andere kant, als je parkeert op een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (R402c), is de boete maar liefst € 449,00. Er is dus een aanzienlijk verschil in boetehoogtes.

In 2023 bedragen de kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld € 72,90 in Hilversum. Daarbovenop dien je ook de kosten van een uur parkeergeld te betalen. In Hilversum zijn deze kosten in 2023: € 1,60 of € 2,90.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Hilversum?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan, zoals in een parkeerverbodszone, worden verstuurd door het CJIB. Deze boetes ontvang je vaak binnen enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd, bij jou thuis. De boete wordt vaak ook eerder weergegeven in het Digitaal Loket van het CJIB, maar alleen als de auto op jouw naam staat.

De boete voor het betalen van te weinig parkeergeld ontvang je meestal binnen een week per brief van het bedrijf Parkeerservice. Dit is de instantie die namens de gemeente Hilversum de boetes voor te weinig parkeergeld oplegt.

Hoe kan je bezwaar maken tegen een parkeerboete in Hilversum?

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Hilversum, moet je binnen zes weken na de datum van de boete bezwaar aantekenen.

Als het een boete van de gemeente Hilversum betreft, dien je het bezwaar in bij Parkeerservice. Als je een boete van het CJIB (op basis van de Wet Mulder) hebt ontvangen, kun je bezwaar (officieel: administratief beroep) aantekenen bij de officier van justitie.

bezwaar parkeerboete hilversum

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

In onze ervaring loont het bijna altijd om bezwaar aan te tekenen tegen je parkeerboete in Hilversum. Er gaan vaak veel zaken mis met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld. Onze juristen vinden vaak gronden waarop de boete niet gehandhaafd kan blijven.

Het bezwaar kan slagen als je bijvoorbeeld:

  • aan het laden en lossen was;
  • onderweg was naar de parkeerautomaat;
  • wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
  • geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerboetes in Hilversum is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaarschrift voor je parkeerboete in Hilversum door een gespecialiseerde jurist

Het indienen van bezwaar tegen je verkeersboete uit Hilversum kan veel werk en tijd kosten. Maar maak je geen zorgen, want onze juristen staan voor je klaar. Ze behandelen wekelijks tientallen zaken zoals die van jou. In sommige gevallen gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen hoef jij je nergens zorgen over te maken. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt alles voor je. Dus als je bezwaar maakt tegen een parkeerboete in Amsterdam, dan staan we ook daarvoor klaar!

Volgens de wet moet de overheid de kosten voor een jurist vergoeden als blijkt dat de boete onterecht is opgelegd nadat je bezwaar hebt gemaakt. Als we jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Als we niet winnen, brengen we geen kosten in rekening. Het indienen van een boete is dus helemaal kosteloos bij ons.

Wat zeggen anderen over ons? 

Harm Rijpstra
Harm Rijpstra
Zeer tevreden en dat kan ook niet anders als de boete vernietigd wordt. Ik raad ze aan bij iedereen die ik ken! Onlangs nog berichten in de media dat overheden vinden dat dit soort bedrijven zorgen voor veel extra werk. Tsja, hoe zou dat komen? Misschien eerst eens kijken naar de kwaliteit van het werk van je BOA’s?
Ingrid de Waard
Ingrid de Waard
De bezwaarprocedure tegen de parkeerboete die ik afgelopen februari heb gekregen is keurig afgehandeld en de boete wordt nu door de gemeente vernietigd. Ik ben goed op de hoogte gehouden en hoefde alleen de boete en mijn parkeerticket te mailen voor deze service. De procedure heeft uiteindelijk een half jaar geduurd, maar ik hoefde de boete niet te betalen zolang de procedure liep. Prima dus!
Bob Pieters
Bob Pieters
Onterecht een boeten gekregen voor het vasthouden van een electrisch apparaat. Eigen bezwaarschrift werd afgewezen. Bezwaar tegen verkeersboete door deze organisatie heeft mij goed geholpen. Mijn boete is vernietigt. Bedankt.
Hanya Lyoum
Hanya Lyoum
Mijn verkeers boete is komen te vervallen! Ik wil jullie bedanken voor alle moeite en inspanning.

Ja, zeker! Bezwaartegenverkeersboetes.nl biedt hulp bij het indienen van bezwaar tegen parkeerboetes. Onze gespecialiseerde juristen staan voor je klaar en behandelen wekelijks vele zaken zoals die van jou. Ze kunnen zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof gaan om jouw recht te halen. Het indienen van een bezwaarschrift is bij ons kosteloos, en als we jouw zaak winnen, worden onze kosten vergoed door de overheid.

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan worden meestal verstuurd door het CJIB. Je ontvangt de boete vaak binnen enkele weken na de geconstateerde overtreding. Je kunt ook het Digitaal Loket van het CJIB raadplegen, maar let op, de boete staat daar alleen vermeld als de auto op jouw naam staat.

In 2023 bedraagt de kosten van een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld in Hilversum € 72,90. Daarnaast dien je ook de kosten van een uur parkeergeld te betalen, die variëren tussen € 1,60 en € 2,90.

Laat je boete door ons aanvechten!