Parkeerboete in Dordrecht

In Dordrecht worden twee soorten parkeerboetes opgelegd. Boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Dordrecht.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Dordrecht?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Dordrecht?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren zonder parkeerschijf is de boete bijvoorbeeld € 119,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 449,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2023 € 66,50 in Dordrecht. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Dordrecht is dat in 2023: € 0,30 of € 26,40.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Dordrecht?

In Dordrecht controleren parkeercontroleurs op parkeerovertredingen en de betaling van parkeergeld. In Dordrecht tref je daarom in de meeste gevallen een bon achter je voorruit aan als er een boete is opgelegd. Is sprake van een parkeerovertreding, zoals parkeren het parkeerverbod bord e1, dan ontvang je binnen enkele weken de boete van het CJIB. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). Gaat het om een boete voor het niet betalen van parkeergeld, dan krijg je vaak binnen enkele weken een brief van de gemeente Dordrecht. 

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Dordrecht

Ben je het niet eens met een parkeerboete in Dordrecht dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een parkeerboete van de gemeente Dordrecht is, dien je het bezwaar in bij de gemeente. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

verkeersboete

 

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten dan ook vaak wel een grond op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven. 

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
– geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Dordrecht is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren tegen parkeerboetes slaagt.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles. Zo ook als jij een boete hebt gekregen in een andere stad. Ook je parkeerboete in Amsterdam of je bezwaar tegen een parkeerboete in de gemeente Rotterdam dien je gemakkelijk bij ons in. 

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

Als je niet in Dordrecht was op de dag van de overtreding, dan kun je bezwaar maken tegen de parkeerboete. Je kunt bijvoorbeeld aantonen dat je op dat moment ergens anders was door middel van bewijsstukken zoals een OV-chipkaart of een bonnetje van een restaurant of winkel. Wij helpen je hier graag mee! Vecht je boete gratis aan. 

Als je hebt betaald voor het parkeren, maar toch een parkeerboete hebt ontvangen, dan kun je bij ons gratis bezwaar maken tegen de boete. Zorg dat je bewijs hebt van de betaling, zoals een parkeerkaartje of een afschrift van de bank. Dan vechten wij de boete verder voor je aan.

Ja, ook als je al hebt betaald kun je nog bezwaar maken tegen de parkeerboete in Dordrecht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het niet eens bent met de hoogte van de boete of dat je vindt dat de boete onterecht is opgelegd. 

Schakel onze hulp in!