Parkeerboete in Dordrecht

In Dordrecht worden twee soorten parkeerboetes opgelegd. Boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Dordrecht.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Dordrecht?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Dordrecht?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren zonder parkeerschijf is de boete bijvoorbeeld € 119,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 449,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2023 € 66,50 in Dordrecht. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Dordrecht is dat in 2023: € 0,30 of € 26,40.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Dordrecht?

In Dordrecht controleren parkeercontroleurs op parkeerovertredingen en de betaling van parkeergeld. In Dordrecht tref je daarom in de meeste gevallen een bon achter je voorruit aan als er een boete is opgelegd. Is sprake van een parkeerovertreding, dan ontvang je binnen enkele weken de boete van het CJIB. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). Gaat het om een boete voor het niet betalen van parkeergeld, dan krijg je vaak binnen enkele weken een brief van de gemeente Dordrecht. 

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Dordrecht

Ben je het niet eens met een parkeerboete in Dordrecht dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een parkeerboete van de gemeente Dordrecht is, dien je het bezwaar in bij de gemeente. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

verkeersboete

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten dan ook vaak wel een grond op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven. 

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
– geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Dordrecht is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren tegen parkeerboetes slaagt.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles.

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Kas Bakx
Kas Bakx
Zo’n twee jaar na mijn boete alsnog door de kantonrechter gelijk gekregen, en hoefde er zelf na de eerste bewijsstukken nooit naar om te kijken. En altijd bereikbaar voor aanvullende vragen. Zeer aan te raden!
Hans Velleman
Hans Velleman
Terecht resultaat, aangezien de gemeente een administratieve vergissing maakte.
Karline Scheer
Karline Scheer
3 jaar na een ingediend bezwaar krijg ik bericht dat de kantonrechter de boete heeft vernietigd. Wat een service dat jullie zo ver gaan in het bezwaarproces. Complimenten!
Martine Franken
Martine Franken
Keurig na indienen een mail ontvangen dat ze er mee aan de gang gaan. Wist dat het enkele maanden kon duren. Had er eigenlijk niet op gehoopt maar kreeg enkele dagen geleden een mail dat de boete is kwijtgescholden en ik mijn geld terug krijg. Inmiddels ook al van formulier van de belasting Gouwe Rijnmond ontvangen voor gegevens. Heb er alle vertrouwen in dat het geld teruggestort wordt. Ben dus heel tevreden.
Henk van den Berg
Henk van den Berg
Fantastisch wat jullie voor mij gedaan hebben,heel hartelijk dank !
Elly en Frans Verwijmeren
Elly en Frans Verwijmeren
Heel goede service. Geweldig kundige afwikkeling.
Geert Van Leuven
Geert Van Leuven
Geheel onterechte boete voor niet handenvrij bellen werd uiteindelijk vernietigd. Knap werk. Dankjewel.
Jorg Nagtegaal
Jorg Nagtegaal
Deze gasten doen echt goed werk! Ze blijven voor je procederen zolang het kan, en door hun heb ik 3 jaar later alsnog 250 euro teruggestort gekregen. TOPPERS zijn het
Caglar Sahbaz
Caglar Sahbaz
Eerlijk en realistisch advies. Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Laat je boete door ons aanvechten!