Parkeerboete in Dordrecht

In Dordrecht worden twee soorten parkeerboetes opgelegd. Boetes voor het niet betalen van parkeergeld (een naheffingsaanslag parkeerbelasting) en boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan (een boete op basis van de Wet Mulder). Op deze pagina lees je alles over parkeerboetes in Dordrecht.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Dordrecht?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Dordrecht?

Boetes voor parkeren waar dat niet is toegestaan variëren in hoogte. Voor parkeren zonder parkeerschijf is de boete bijvoorbeeld € 119,00. De boete voor het parkeren op een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats (R402c) is daarentegen maar liefst € 449,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes.

De kosten voor een parkeerboete wegens het niet betalen van parkeergeld is in 2023 € 66,50 in Dordrecht. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Dordrecht is dat in 2023: € 0,30 of € 26,40.

Hoe weet ik of ik een parkeerboete heb in Dordrecht?

In Dordrecht controleren parkeercontroleurs op parkeerovertredingen en de betaling van parkeergeld. In Dordrecht tref je daarom in de meeste gevallen een bon achter je voorruit aan als er een boete is opgelegd. Is sprake van een parkeerovertreding, zoals parkeren het parkeerverbod bord e1, dan ontvang je binnen enkele weken de boete van het CJIB. Vaak staat de boete al iets eerder in het Digitaal Loket van het CJIB (de boete staat daar alleen als de auto op jouw naam staat). Gaat het om een boete voor het niet betalen van parkeergeld, dan krijg je vaak binnen enkele weken een brief van de gemeente Dordrecht. 

Bezwaar aantekenen tegen een parkeerboete in Dordrecht

Ben je het niet eens met een parkeerboete in Dordrecht dan moet je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. 

Als het een parkeerboete van de gemeente Dordrecht is, dien je het bezwaar in bij de gemeente. Heb je een boete van het CJIB (boete op basis van de Wet Mulder) ontvangen, dan kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

verkeersboete

 

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Onze ervaring is dat bezwaar maken bijna altijd loont. Met parkeerboetes wegens het niet betalen van parkeergeld gaat erg veel mis. Onze juristen weten dan ook vaak wel een grond op basis waarvan de boete niet in stand kan blijven. 

Het bezwaar kan onder andere slagen omdat je:
– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– wel parkeergeld had betaald, maar voor een verkeerd kenteken;
– geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Dordrecht is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren tegen parkeerboetes slaagt.

Gratis bezwaarschrift door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar aantekenen kan veel werk en tijd kosten. Niet getreurd, want onze juristen staan voor je klaar. Wekelijks behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige zaken gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om jouw gelijk te halen. Ondertussen heb jij er verder geen omkijken naar. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk verder alles. Zo ook als jij een boete hebt gekregen in een andere stad. Ook je parkeerboete in Amsterdam of je bezwaar tegen een parkeerboete in de gemeente Rotterdam dien je gemakkelijk bij ons in. 

De wet bepaalt dat wanneer je in bezwaar gaat tegen een boete en daardoor blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Indien wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Winnen we niet, dan brengen wij geen kosten in rekening. Daardoor is bij ons een boete indienen voor jou helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Harm Rijpstra
Harm Rijpstra
Zeer tevreden en dat kan ook niet anders als de boete vernietigd wordt. Ik raad ze aan bij iedereen die ik ken! Onlangs nog berichten in de media dat overheden vinden dat dit soort bedrijven zorgen voor veel extra werk. Tsja, hoe zou dat komen? Misschien eerst eens kijken naar de kwaliteit van het werk van je BOA’s?
Ingrid de Waard
Ingrid de Waard
De bezwaarprocedure tegen de parkeerboete die ik afgelopen februari heb gekregen is keurig afgehandeld en de boete wordt nu door de gemeente vernietigd. Ik ben goed op de hoogte gehouden en hoefde alleen de boete en mijn parkeerticket te mailen voor deze service. De procedure heeft uiteindelijk een half jaar geduurd, maar ik hoefde de boete niet te betalen zolang de procedure liep. Prima dus!
Bob Pieters
Bob Pieters
Onterecht een boeten gekregen voor het vasthouden van een electrisch apparaat. Eigen bezwaarschrift werd afgewezen. Bezwaar tegen verkeersboete door deze organisatie heeft mij goed geholpen. Mijn boete is vernietigt. Bedankt.
Hanya Lyoum
Hanya Lyoum
Mijn verkeers boete is komen te vervallen! Ik wil jullie bedanken voor alle moeite en inspanning.

Als je niet in Dordrecht was op de dag van de overtreding, dan kun je bezwaar maken tegen de parkeerboete. Je kunt bijvoorbeeld aantonen dat je op dat moment ergens anders was door middel van bewijsstukken zoals een OV-chipkaart of een bonnetje van een restaurant of winkel. Wij helpen je hier graag mee! Vecht je boete gratis aan. 

Als je hebt betaald voor het parkeren, maar toch een parkeerboete hebt ontvangen, dan kun je bij ons gratis bezwaar maken tegen de boete. Zorg dat je bewijs hebt van de betaling, zoals een parkeerkaartje of een afschrift van de bank. Dan vechten wij de boete verder voor je aan.

Ja, ook als je al hebt betaald kun je nog bezwaar maken tegen de parkeerboete in Dordrecht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het niet eens bent met de hoogte van de boete of dat je vindt dat de boete onterecht is opgelegd. 

Laat je boete door ons aanvechten!