Parkeerboete in Diemen

In Diemen bestaan twee soorten parkeerboetes: naheffingsaanslagen parkeerbelasting (voor het betalen van geen of te weinig parkeergeld) en parkeerboetes voor parkeerovertredingen (voor parkeren waar dat niet mag). Op deze pagina behandelen wij alle ins en outs over parkeerboetes in Diemen.

Bezwaar maken tegen je parkeerboete in Diemen?

Wat kost een parkeerboete in de gemeente Diemen?

De hoogte van een parkeerboete in Diemen is afhankelijk van de overtreding die je hebt begaan. Als je hinder veroorzaakt door te parkeren (Feitcode R395), dan bedraagt de boete bijvoorbeeld € 169,00. Parkeer je op een gehandicaptenparkeerplaats (R402b), dan kan de boete oplopen tot € 359,00. Er zit dus nogal wat verschil tussen de hoogte van boetes van de parkeerboetes in Diemen waar je bezwaar voor kan indienen.

Als je geen parkeergeld hebt betaald, bedraagt de boete in Diemen in 2023 € 72,90. Daarnaast moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen, die in Diemen variëren van € 1,00 tot € 25,00. Het dagtarief van € 25,00 is echter mogelijk te hoog. In een eerdere zaak heeft de rechter zo’n aanslag namelijk vernietigd.

Hoe weet je of je een parkeerboete heb in Diemen?

Als je een boete krijgt voor het parkeren waar dat niet is toegestaan, zoals na het negeren van een e1 verkeersbord, ontvang je deze van het CJIB. Vaak ontvang je de boete enkele weken nadat de overtreding is geconstateerd thuis. Je kunt de boete ook eerder zien in het Digitaal Loket van het CJIB.

Als je een boete krijgt omdat je te weinig parkeergeld hebt betaald, stuurt Tobias Fiscaal deze per post op. Vaak ontvang je de boete enkele dagen nadat is geconstateerd dat je geen parkeergeld hebt betaald. Tobias Fiscaal is de partij aan wie de gemeente Diemen het invorderen van de parkeerbelasting heeft uitbesteed.

Bezwaar indienen tegen een parkeerboete uit gemeente Diemen

Als je het niet eens bent met een parkeerboete in Diemen, kun je binnen zes weken na dagtekening van de boete bezwaar aantekenen. Als het een boete van de gemeente is, dien je het bezwaar in bij de gemeente Diemen. Als je een boete van het CJIB hebt ontvangen, kun je in bezwaar (officieel: administratief beroep) bij de officier van justitie.

bezwaar parkeerboete diemen

Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een verkeersboete in Diemen?

Onze ervaring is dat bezwaar maken vrijwel altijd loont. Het bezwaar voor je parkeerboete in Diemen kan onder meer slagen omdat je:

– aan het laden en lossen was;
– onderweg was naar de parkeerautomaat;
– je geen parkeergeld verschuldigd was.

Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Diemen is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Gratis bezwaar indienen voor een parkeerboete in Diemen door een gespecialiseerde jurist

Bezwaar maken tegen een verkeersboete in Diemen kan veel tijd en moeite kosten. Maar geen zorgen, onze juristen staan klaar om je te helpen. Elke week behandelen zij tientallen zaken zoals die van jou. In sommige gevallen gaan ze zelfs naar de rechtbank of het gerechtshof om je gelijk te halen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Bezwaartegenverkeersboetes.nl regelt namelijk alles voor je. Ook als je niet in Diemen, maar bijvoorbeeld een parkeerboete in Amsterdam hebt gekregen of in de gemeente Rotterdam bezwaar wil maken. 

Bovendien bepaalt de wet dat wanneer je bezwaar maakt tegen een boete in Diemen en het blijkt dat de boete onterecht is opgelegd, de overheid de kosten voor een jurist moet vergoeden. Als wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid dus onze vergoeding. Als we niet winnen, brengen wij geen kosten in rekening. Hierdoor is het indienen van een boete bij ons helemaal kosteloos.

Wat zeggen anderen over ons? 

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

De hoogte van een parkeerboete in Diemen hangt af van de gepleegde overtreding. Bijvoorbeeld, als je hinder veroorzaakt door te parkeren (Feitcode R395), is de boete €169,00. Als je parkeert op een gehandicaptenparkeerplaats (R402b), kan de boete oplopen tot €359,00.

Als je een boete krijgt voor het parkeren waar dat niet is toegestaan, ontvang je deze van het CJIB. Meestal ontvang je de boete enkele weken na de overtreding thuis. Je kunt de boete ook eerder zien in het Digitaal Loket van het CJIB. Als je een boete krijgt omdat je te weinig parkeergeld hebt betaald, stuurt Tobias Fiscaal deze per post op. Meestal ontvang je de boete enkele dagen nadat is geconstateerd dat je geen parkeergeld hebt betaald.

Over het algemeen loont het om bezwaar te maken tegen een verkeersboete in Diemen. Bezwaren kunnen onder meer slagen als je aan het laden en lossen was, onderweg was naar de parkeerautomaat of geen parkeergeld verschuldigd was. Bij boetes van het CJIB voor parkeerovertredingen in Diemen is onze ervaring dat 1 op de 3 bezwaren slaagt.

Ja, je kunt gratis bezwaar maken tegen een parkeerboete in Diemen. Bezwaartegenverkeersboetes.nl kan je helpen bij het indienen van bezwaar tegen je boete. Als wij jouw zaak winnen, betaalt de overheid onze vergoeding. Als we niet winnen, brengen we geen kosten in rekening.

Schakel onze hulp in!