Hoe kan het dat wij gratis in bezwaar gaan tegen jouw verkeersboete?

Nog regelmatig krijgen wij de vraag: “Het is wel écht gratis toch?“. Veel mensen vinden het gek dat wij hen gratis helpen. Ze vragen zich af hoe wij dan ons geld verdienen. Hieronder behandel ik hoe het kan dat wij je gratis kunnen helpen en hoe wij ons geld verdienen.

Een onterecht besluit

De overheid neemt op grote schaal besluiten. Dat geldt ook voor verkeersboetes. In 2017 werden er ruim 9,2 miljoen verkeersboetes uitgeschreven. Het komt voor dat de overheid fouten maakt en een boete oplegt die onterecht is. Heb jij een onterechte verkeersboete ontvangen, dan moet je bezwaar maken.  Doe je dat niet, dan moet je gewoon betalen. Dat bezwaar maken kost tijd. Je moet bijvoorbeeld brieven schrijven, advies inwinnen, uitzoekwerk doen, de zaak uitbesteden aan een jurist en ga zo maar door.

De wet bepaalt dat de kosten die je maakt om het onterechte besluit ongedaan te maken, moeten worden vergoed door de overheid als je daarom verzoekt. Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat je die kosten moet maken. Hadden ze het onterechte besluit niet genomen, dan had je daar ook geen kosten voor hoeven maken. 

De kosten

De wet bepaalt dat de kosten je maakt voor het aanvechten van een onterecht besluit door de overheid moeten worden vergoed. Schakel je een jurist in, dan zijn dat wettelijk vastgestelde bedragen. De overheid vergoedt dus onze kosten als blijkt dat de boete onterecht is opgelegd. Hoe hoog die vergoeding is, is afhankelijk van hoeveel handelingen wij hebben moeten verrichten en hoe ingewikkeld de zaak is.

No cure no pay

Wij werken op basis van ‘no cure no pay’. Wanneer de boete wordt teruggedraaid, dan betaalt de overheid onze vergoeding. Wordt de boete niet teruggedraaid, dan betaal je niets. In alle gevallen is onze service voor jou daarom helemaal gratis, want daar heb je recht op.

Heb jij hulp nodig bij het aanvechten van jouw boete? Wij vechten de verkeersboete gratis voor je aan. Dien direct jouw boete in.

2 comments

Roy van der Walle

Geachte Ld,

Vandaag heb ik een parkeerboete ontvangen. Mijn auto staat geparkeerd voor mijn eigen huis. Hier is een blauwe zone en ik heb ook een ontheffing. Helaas lag de ontheffing op de stoel i.p.v. voor het raam. Dit omdat ik vergeten was hem terug te leggen. Als ik ga rijden dan irriteert het dat de ontheffing via de ruit weerspiegelt hetgeen mij mijn zicht ontneemt. Ik heb foto’s van mijn ontheffing(en) ( ik heb ook een bedrijfsvoertuig incl ontheffing) op de dag van verbaliseren en ik heb ook een foto van mijn zicht ( slecht dus) wanneer de ontheffing op het dashboard ligt. Vandaar dat ik tijdens het rijden de ontheffing op de bijrijdersstoel leg. Helaas dat ik hem deze keer ben vergeten terug te leggen. Graag hoor ik iets van u, en of ik hier iets mee kan. Eeuwig zonde om €104,- te betalen terwijl ik al voor dik €50 aan ontheffingen heb betaald om voor mijn eigen deur te mogen parkeren. Overigens ook nog even ter info: de blauwe zone is pas vanaf 1mei operationeel. Vandaar wellicht ook dat het voor mij/ons nog even schakelen is om daaraan te denken. Alvast bedankt voor uw reactie. M v Gr Roy van der Walle

Beste Roy,

Dankjewel voor je reactie. Het is mogelijk interessant om in beroep te gaan tegen je boete. Als je wil dat wij je daarbij helpen, dan kun je boete bij ons indienen.

Groet,

Bezwaartegenverkeersboetes.nl

Geef een reactie