Boete voor gebruik van de busstrook, wanneer onterecht? (Feitcode R622)

In deze blog behandelen we de boete voor het gebruik van de busstrook, met feitcode R622. Deze boete bedraagt € 169,- inclusief administratiekosten. Hierna wordt behandeld wat deze boete inhoudt en om welke redenen de boete onterecht kan zijn.

Heb jij onterecht een boete met feitcode R622 ontvangen?

Inhoudsopgave

Wat houdt de boete voor het gebruik van de busstrook (feitcode R622) in?

De boete voor ten onrechte gebruiken van de de busstrook kan worden opgelegd wanneer je op een busbaan rijdt, waarop het woord BUS is aangebracht, terwijl je geen lijnbus, autobus of tram bestuurt. Volgens artikel 81 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 mogen alleen de bestuurders van de hiervoor genoemde categorieën voertuigen gebruikmaken van een busstrook waarop het woord BUS is aangebracht.

boete busstrook rijden

De boete voor het ten onrechte gebruiken van de busstrook bedraagt € 160,- (exclusief administratiekosten)

Is jouw boete voor het gebruiken van de busstrook terecht?

Hoewel elke zaak uniek is en individueel moet worden beoordeeld, behandelen we hieronder enkele situaties waarin het mogelijk is om de boete voor het onterecht gebruiken van de busstrook met succes aan te vechten.

Geen sprake van een busstrook aangegeven door het woord BUS

De boete voor het ten onrechte rijden of parkeren op de busstrook met feitcode R622 is niet terecht als het woord BUS niet is aangebracht op het wegdek. Is bijvoorbeeld het woord LIJNBUS aangebracht op het wegdek of is de busstrook enkel aangeduid door een verkeersbord, dan is een onjuiste boete opgelegd.

Andere redenen waarom de boete voor gebruik van de busstrook onterecht kan zijn

Naast de hiervoor vermelde redenen waarom een boete voor parkeren of rijden op de busstrook met feitcode R622 onterecht kan zijn, spelen ook de volgende punten een rol. Deze punten kunnen van toepassing zijn op elke boete.
  • Boetes zijn vaak onterecht omdat er geen of onvoldoende bewijs is geleverd door de agent.
  • De boete moet volgens de wet voldoende duidelijk zijn. Is dat niet het geval, dan kan het zo zijn dat de boete niet in stand kan blijven. Dat geldt soms ook als de boete te laat is verstuurd.
  • De boete moet worden opgelegd aan de juiste persoon. De kentekenhouder kan aansprakelijk worden gehouden voor overtredingen die zijn begaan met zijn voertuig, maar dat kan alleen als er geen mogelijkheid was om de bestuurder staande te houden.

Wij vechten kosteloos jouw boete aan!

In dit artikel heb ik uitgebreid stilgestaan bij de boete voor parkeren of rijden op de busstrook (feitcode R622). Ik hoop dat je waardevolle informatie uit dit artikel hebt gehaald.

Het aanvechten van verkeersboetes kan een complex proces zijn, daarom staan onze gespecialiseerde juristen klaar om jou kosteloos bij te staan in de procedure van het aanvechten van jouw boete voor parkeren voor een inrit of uitrit. Ons ervaren team zal jouw zaak zorgvuldig analyseren en een strategie bepalen om de boete succesvol aan te vechten.

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij het aanvechten van jouw boete, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of WhatsApp. We zijn er om jou te helpen en ervoor te zorgen dat je niet onterecht opdraait voor een boete die mogelijk niet terecht is. Je kunt gemakkelijk jouw boete indienen via Bezwaartegenverkeersboetes.nl.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, en we hopen je binnenkort te kunnen assisteren bij het aanvechten van jouw boete voor het ten onrechte gebruiken van de busstrook.

Wat zeggen anderen over ons?

Salem Ousadou
Salem Ousadou
2024-01-23
Mijn (onterechte) boete is door de gemeente vernietigd. Mesen van bezwaartegenverkeersboetes, veel dank voor jullie inspanningen!!!
Bija Mehic
Bija Mehic
2024-01-23
claudine Wielingen
claudine Wielingen
2024-01-16
Snelle en goede ondersteuning. Via mail goed bereikbaar reageren snel op vragen. Zeer tevreden met hun hulp.
soufgamer daghouj
soufgamer daghouj
2024-01-15
ik ben snel en vriendelijk geholpen en mijn boetes zijn door jullie inzet vernietigd hartelijk dank ! 👍
Robert Van Der Heijden
Robert Van Der Heijden
2024-01-09
Bij wegwerkzaamheden en een omleiding ben ik ergens een eenrichtingsverkeer ingereden en later een bon in de bus gekregen. Omdat dit heel onduidelijk was toch maar bezwaar laten maken en met succes!! Duidelijk in communicatie en geheel kosteloos dus prima service!
Yuki
Yuki
2024-01-04
Top mail gekregen van het begin van het jaar dat ze mijn boete hebben aangevochten met succes, duurde even maar was het uiteindelijk waard!
Jolanda Onstenk
Jolanda Onstenk
2024-01-04
Wat een fantastische hulp en heerlijke uitslag. Het was dan wel onze eigen schuld, maar toch. Geweldig en enorme dank
Regis Apostel
Regis Apostel
2024-01-03
Top!
willem putter
willem putter
2024-01-02
Zoiets kan alleen mogelijk zijn via deze dienst, perfect geregeld, en wat het nog bijzonder maakt de correspondentie met mij en het CJIB wordt geheel overgenomen, waarbij het wel door drukte bij de overheid wel lang duurt maar daar wordt je van op de hoogte gehouden. Ik zou een ieder aanraden alle boetes welke door je ontvangt, door te sturen naar Indy die weet er raad mee en vecht deze aan, en met goed gevolg mijn boete welke ik betaald had heb ik terug volledig terecht het honorarium aan deze dienst.

De boete bedraagt € 160,- (exclusief administratiekosten).

Ja, je kunt een boete krijgen, zelfs als je per ongeluk op een busstrook terechtkomt. Het is belangrijk om altijd attent te zijn op verkeersborden en wegmarkeringen.

Als het woord “BUS” niet duidelijk is aangegeven, kan de boete onterecht zijn. Je kunt bezwaar maken tegen de boete en wijzen op de onduidelijke aanduiding.

Jouw voordelen